Et etter hvert ganske velkjent   men likevel langt fra hyggelig syn: En Ferrari 458 Italia som har begynt å brenne. Bilde fra www.youtube.com..
Et etter hvert ganske velkjent men likevel langt fra hyggelig syn: En Ferrari 458 Italia som har begynt å brenne. Bilde fra www.youtube.com..

Ferrari 458 Italia: Her går enda en bil opp i røyk

Ikke rart mange mener det hviler en forbannelse over denne Ferrarien. Se video:

Etter en rekke tilfeller der superbilen 458 Italia begynte å brenne, måtte Ferrari til slutt krype til korset og kalle tilbake bilen for å gjøre utbedringer. Men har det hjulpet?

Her er nemlig enda et eksempel på en 458 Italia som har gått opp i røyk, denne gangen i Sao Paolo i Brasil. I følge kommentarer på flere Ferrari-forumet skulle denne bilen enten ha blitt utbedret av Ferrari eller blitt produsert etter at endringene ble gjort. Likevel begynte den altså å brenne.

Denne amatørvideoen er tatt av noen som kjørte forbi den utbrente bilen, like etter at brannvesenet hadde fått kontroll..

Klikk på videovinduet under for å se klippet:

Minst fem eksempler

Fra før kjenner vi til minst fem eksempler på brann i denne bilmodellen.

Ryktene ble derfor blitt sterkere og sterkere. Det måtte være en konstruksjonsfeil på 458 Italia - og det kunne bare være et tidsspørsmål før Ferrari innrømmet det.

Galt med konstruksjonen

Det amerikanske entusiast-nettstedet Jalopnik er en av dem som har fulgt denne saken tettest. De har rapportert om hvert eneste branntilfelle og var tidlig ute med å hevde at det måtte være noe galt med bilens konstruksjon.

De var også blant de første som hevdet at Ferrari ville komme til å bite i det veldig sure eplet og tilbakekalle bilen. Og det skjedde altså til slutt.

Denne 458-en brenner ikke - den krasjer! Se video:

Erstatte biler?

Problemet var limet som er brukt for å feste varmedempende materiale under bakskjermene. Dette skal kunne antenne ved ekstremt høye temperaturer - og i verste fall fører dette til motorbrann.

På de sist produserte eksemplarene av bilen er dette limet være erstattet av en annen festemåte. Men samtlige tidligere produserte eksemplarer ble kalt tilbake. Til sammen skal det dreie seg om nærmere 1500 biler.

På spørsmål om Ferrari vil erstatte noen av bilene som har begynt å brenne, er det offisielle svaret "selvfølgelig".

LES OGSÅ: Ferrari 458: Ulykker og brann

Dette er en Ferrari 458 Italia - helt uten brannskader.
Dette er en Ferrari 458 Italia - helt uten brannskader.