God Morgen Norges programleder Jan Øyvind Helgesen og Alec Thom i spill.no i sverdkamp.   (Foto: God morgen Norge)
God Morgen Norges programleder Jan Øyvind Helgesen og Alec Thom i spill.no i sverdkamp. (Foto: God morgen Norge)

Her er de nye spillfavorittene

Se programleder Jan Øyvind Helgesen prøve ut de nye spillene.

TV-spillene utvikler seg i rekordfart. I dag lanseres Kinect til Xboks 360 i Norge. Dette er Microsofts svar på Nintendos bevegelsesfølsomme kontrollere til Wii, men naturlig nok med teknologiske utbedringer.

Se God morgen Norges Jan Øyvind Helgesen prøve ut spillemaskinen.

472201

– Du slo en gamer, utbryter Alec Thom fra spill.no, til Jan Øyvind.

Alec Thom forklarer:

– Det som skiller Kinect fra Wii og Playstation Move er at du skal kunne slippe unna kontrollerne helt. Med sensoren som kobles til Xbox 360-konsollen skal du kunne kontrollere spill og programmer kun ved hånd- og kroppsbevegelser samt stemme.

Han tror Kinect kan bli den revolusjonen Microsoft drømmer om. Om en stund.

– Jeg savner dybde i lanseringsspillene. De byr ikke på så mye ekstra, men mange spill er på vei, sier Thom, som er optimistisk til potensialet.

Det kommer mange forskjellige spill til denne konsollen. Blant annet er forskjellige sportspill, dansespill og avanserte treningsspill med pulsklokke på vei. Kanskje kan personlige trenere erstattes.

PlayStation 3

Men spilleksperten er mer begeistret for PlayStation 3 sin Move, som har vært i butikken en månedes tid.

– Kinect er litt for barnslig for meg på enkelte spill. Det er familiemoro, og ikke så moro for en enkelt person – som meg, sier Thom.

– Move er rettet mot et mer voksent marked. Spillene er litt mer brutale i forhold til slossing. Og de er flinke til å følge opp med voksne titler, forteller han.

Alec Thom utfordrer programleder Jan Øyvind Helgelsen til sverdkamp. Se video.

472200

– Nybegynnerflaks!, utbryter Thom, når Helgelsen vinner første runde.

Hva koster det?

– Prisen på en Xboks ligger på rundt 2.000 kroner. Kinect ligger på en tusenlapp. Spillene ligger på 500-600 kroner. Det er en relativt dyr julegave.

Playstation 3 med Move blir litt dyrere. Selve boksen koster rundt 2.500 kroner. Playstation Eye og og håndkontrollene kommer i ulike pakker. Kontrollene har en stykkpris på cirka 600 kroner. Så må du ha spill.

– Dette er dyr moro, sier Thom.

Men han tror de får god plass under juletreet i de norske hjem.

Og vinneren?

– Jeg tror Playstation er julegavevinneren her hjemme. Flere gjenkjenner den. Også har den populære spill som Singstar. Det er en familiemaskin, sier han.

Men spilleksperten understreker at begge maskinene er full av moro.