KLAR FOR MOLDE: Ole Gunnar Solskjær signerer kontrakten.  (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
KLAR FOR MOLDE: Ole Gunnar Solskjær signerer kontrakten. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

TV 2s fotballekspert Bengt Eriksen:
– Naivt å tro på seriegull

Fotballkommentatorer tror det blir mer penger og shopping i Molde når Solskjær kommer hjem. Men de tror ikke på gullet.

– Det er naivt å snakke om Molde som seriemester til neste år. Laget kom på andreplass i fjor, og ellevte i år. Det er et lag som har svingt mye. Men Molde kan fort komme blant de fem beste, og det vil være mer enn godt nok, sier Bengt Eriksen, TV 2s fotballekspert.

Ole Gunnar Solskjær møter skyhøye forventninger som ny trener for Molde. På gårdagens pressekonferanse sa Solskjær at han ikke satte seg x antall scoringer som mål som fotballspiller, og at han heller ikke vil gjøre det som trener. Men han vil vinne noe, selvfølgelig. Og han vil ha spillere som vil vinne. Og lære.

LES OGSÅ: Er du fotballidiot?

Shopping

– Blir det shopping?

– Solskjær har vært trener for reservelaget i Manchester United, hvor de er gode også nedover i klassene. Molde er en veldig liten by hvor du ikke har så mange ungdommer som blir gode. Å bygge et storlag bare fra Molde blir vanskelig, sier Eriksen, som tror det må hentes spillere utenfra for å vinne seriegull med Molde.

Når Eggens tidligere makker Kjell Schau Andreassen ble spurt om en fotballspiller var god, svarte han: «God? Med hvem da?».

– Lagbygging tar tid. De individuelle ferdighetene til den enkelte spilleren er ikke ubetydelig, men Molde har en god stamme. Spørsmålet er hvor mange han velger å beholde, sier Arild Stavrum, TV 2s fotballekspert.

Personlig nedrykk?

Fotballkommentatorene tror begge at Ole Gunnar Solskjær har alle forutsetninger for å bli en god trener.

– Jeg tror tiden som trener for Manchester Uniteds reservelag er mer verdifull en en andretrenerjobb her hjemme. Solskjær har vært på toppnivået, og vet hva det innebærer, sier Eriksen, som tror at det kommer til å gjennomsyre det han skal drive med i Molde også.

– Er dette et opprykk eller nedrykk for Solskjær personlig?

– Vi bør ikke tenke for mye på fallhøyde. Han vil ha et navn i forhold til spillekarriere uansett hvordan det går i Molde, sier Eriksen.

– Du kan ikke ta en jobb innen fotball og ha garantier for at det skal bli bedre enn før du tok over. Jobben er forbundet med risiko, sier Stavrum, som legger til at barrierer skal sprenges for en gullmedalje i øverste liga. Den har Molde aldri vunnet før.

Hjemmekjær

Arild Stavrum har vokst opp med Ole Gunnar Solskjær i Kristiansund. Han beskriver Solskjær som seriøs, omgjengelig og hjemmekjær.

– Jeg tror grunnen til at Solskjær kommer hjem er at han og familien ønsker seg tilbake til Norge og Kristiansund. At Molde trenger en trener kommer godt med, sier Stavrum.

Molde er utypisk for det miljøet hvor Solskjær har vært. Eriksen tror vi danner oss et bilde av britiske fotballspillere ut ifra skandalene, som ikke presenterer prototypene i engelsk fotball.

– Jeg tror ikke Solskjær kommer til å glemme hva som er viktig; at dagens unge moldespillere skal utvikle seg gjennom hardt og seriøst arbeid, sier Stavrum.

– Og kanskje kommer pengene til å sitte litt løsere i Molde nå, sier – og håper han.