Mette_marit
Mette_marit

Mette-Marit hylles av verdenskjent popstjerne

– Kronprinsessen er en som virkelig bryr seg.

Annie Lennox ble for alvor verdenskjent da bandet Eurythmics slo gjennom på 80-tallet.

Nå er artisten klar med sitt femte soloalbum, men tar seg likevel tid til å hylle kronprinsesse Mette-Marit, skriver VG.

Lennox er kjent for å støtte kampen mot HIV og Aids, og det er gjennom dette arbeidet hun har blitt kjent med den norske kronprinsessen.

Aids-engasjement

– Mette-Marit er en fantastisk jente. Hun er helt herlig. Kronprinsessen er en som virkelig bryr seg, sier Lennox til VG.

De to har møttes flere ganger i forbindelse med konferanser om Aids-sykdommen, og det seneste møtet skal ha vært under Aids2010 i juli i år.

– Hun er en person jeg føler jeg kan relatere meg til og bli knyttet til veldig lett. Vi har ikke tilbragt mye tid sammen, men vi er på samme bølgelengde og vi har samme syn på verden, sier artisten før hun legger til:

– Det er forfriskende at en som kommer fra hennes bakgrunn vil rulle opp ermene og virkelig gjøre noe for å endre. Engasjementet hennes er ekte, det kan man føle.

Pels-kritikk

Hjemme i Norge har Mette-Marit måtte tåle mye kritikk den siste tiden for sin utstrakte bruk av pels.

– Jeg kjenner at jeg er skikkelig skuffet over Mette-Marit, som er et forbilde og en trendsetter. Og jeg kan liksom ikke tro at hun er for dyremishandling, sa forfatter Unni Lindell til «God Kveld Norge» i forrige uke.