susanne (Foto: Åserud, Lise, © PEK)
susanne (Foto: Åserud, Lise, © PEK)

Susanne Sundfør raser etter VG-anmeldelse

Fikk terningkast 4.

– Det Susanne har skrevet høres ut som en legendarisk setning. «Har lyst å spise opp dagens VG for så å bæsje den utover hele VG-bygget.»

Dette skriver Susanne Sundfør på sin Twitter-side tirsdag.

Mandag har det kommende albumet til hennes sideprosjekt Hypertext, «Austronaut Kraut!», blitt anmeldt, og dette reagerer hun ifølge Twitter-meldingen sterkt på.

Fetert solostjerne

I anmeldelsen er det nemlig Susanne som har blitt viet mest oppmerksomhet.

– Hypertext er ikke tabloide. Da er det lett å dra frem Susanne i en anmeldelse, siden hun er en stor, norsk artist. Det er nok det hun reagerer på. Vi et band, og Susanne er med i bandet. Vi er ikke Susanne Sundfør og Hypertext, sier Joachim Amundsen Trana i Hypertext til «God kveld Norge».

Sier det hun mener

I anmeldelsen står det at «det ikke blir forventet mye av de største artistene vi har» - og at det nesten er barmhjertig «av en fetert solostjerne som Susanne Sundfør å bruke av sin dyrebare tid til å synge med et bittelite indieband fra Haugesund».

Plata har fått terningkast 4 av anmelder Thomas Talseth.

«Susanne Sundfør kunne godt involvert seg enda mer i sideprosjektet sitt,» skriver han.

– Det Susanne har skrevet på Twitter, høres ut som en legendarisk setning, sier Joachim, og legger til:

– Hun pleier å si det hun mener, hun.

– Utrolig god humor

Han sier at han forstår hvorfor Susanne har reagert så sterkt, men selv hadde han nok ikke skrevet det samme på Twitter...

– Jeg hadde nok ikke formulert meg på denne «nydelige» måten, men vi støtter henne og synes at dette er utrolig god humor, sier han på vegne av bandet.

Først og fremst kvinne

Det er ingen tvil om at Sundfør pleier å si det hun mener. Da hun i 2007 mottok Spellemannsprisen for Årets kvinnelige artist, ble hun forulempet.

– Jeg er først og fremst artist – og ikke først og fremst kvinne, sa hun på scenen.

Susanne Sundfør ønsker ikke å kommentere saken overfor «God kveld Norge».