Røkke har betalt regningen for å få Ole Gunnar Solskjær til Norge.  (Foto: Nilsen, Per Tormod/Scanpix)
Røkke har betalt regningen for å få Ole Gunnar Solskjær til Norge. (Foto: Nilsen, Per Tormod/Scanpix)

Supporterleder mener Røkke holder Molde kunstig i live

Aalesunds supportersjef tror Solskjær er rett mann for Molde, men nekter å tro at han kan kapre Aalesund-spillere.

Etter årtier som fotballstorebror i Møre og Romsdal ble Molde plutselig detronisert av arvefienden fra sør i løpet av to sesonger. Aalesund vant cupfinalen mot Molde i 2009, og endte på 4. plass i Tippeligaen denne sesongen, kontra Moldes 11. plass.

Nå fryktes det i Jugendbyen at Molde igjen skal snu maktforholdet.

Tom Walderhaug er leder og pressetalsmann i Aalesunds supporterklubb, Stormen. Han mener Solskjær er rett mann for Molde, men liker ikke at naboen fra «feil» side av fjorden ansetter nordmøringen.

– Jeg følger litt med på Manchester United, så jeg har et forhold til Solskjær fra før. Han er helt klart en type som kan løfte Molde både sportslig og publikumsmessig. Han kan få tilbake entusiasmen blant folk i Molde og bidra til å fylle opp stadion. Jeg må jo si at jeg syns det er et lite steg tilbake rent karrieremessig for Solskjær, men jeg liker ikke dette steget, sier Walderhaug.

Stormen (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Stormen (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

– Økonomisk doping
At Molde får økt pengestrømmen fra Kjell Inge Røkke anser Walderhaug som aktiv livshjelp.

– Det er helt klar at de ligger syvmilssteg foran oss på dette området. Det er jo et tilfelle av økonomisk doping, og jeg mener at Kjell Inge Røkke har holdt klubben kunstig i live i mange år. Hva som skjer om han eventuelt forsvinner med pengene sine kan vi jo bare gjette. Men vi går ikke rundt og er misunnelige heller. Vi tok 4. plass i år, og vi akter å være der vi er fremover, sier supportersjefen.

Molde kan glemme Parr
Eventuelle fremstøt på Jonathan Parr, slik det har blitt rapportert om i enkelte medier, tror Walderhaug er urealistisk.

– Jeg nekter å tro at Jonathan går til Molde. Går han herfra så er det til en klubb i utlandet. Jeg kan virkelig ikke se for meg noe annet, sier Walderhaug.

Ålesunderen Bjørn Helge Riise er også blitt koblet til Molde, men Walderhaug syns ikke at det ville være sårt om han valgte erkerivalen.

– At han ikke velger å spille i Aalesund hvis han skal tilbake til Norge ser jeg ikke akkurat på som noen bombe. Det var jo litt turbulent sist han var i klubben. Han er en god fotballspiller, men jeg har ikke noe imot at han eventuelt går til Molde, avslutter Walderhaug.

AaFK Molde (Foto: Josefsen, Jon-Michael/Scanpix)
AaFK Molde (Foto: Josefsen, Jon-Michael/Scanpix)