SIGNERTE FOR MOLDE: Ole Gunnar Solskjær. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
SIGNERTE FOR MOLDE: Ole Gunnar Solskjær. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Solskjær blir manager i Molde: - Jeg håper på å være her i 35 år

Ole Gunnar Solskjær vil skape et vinnerlag - og vil bli værende som Molde-trener lenge. Se pressekonferansen i opptak her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aker Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): På en pressekonferanse tirsdag - som varte i én time - ble Manchester United-legenden presentert som ny Molde-manager, noe som skaper voldsomme forventninger i Rosenes By.

- Dette er en drømmejobb. Jeg har diskutert min videre karrierevei med Sir Alex Ferguson i Manchester United, og hans råd er klart og tydelig: Du skal velge en klubb med eiere, styremedlemmer og mennesker som du har lyst til å samarbeide med. Valget var derfor enkelt, og familien ønsker det samme. Vi skal bo i Kristiansund, og jeg pendler til Molde.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst!

Ole Gunnar Solskjær er ansatt som manager i Molde Fotballklubb. Mark Dempsey går inn som førstelagstrener, og Richard Hartis blir keepertrener. Trioen med erfaring og kompetanse fra Manchester United, er på plass på Aker Stadion i Molde fra 10/1-2011.

SEMB: - Solskjær har et utrolig klokt fotballhode
BOHINEN: - Vi må gi Solskjær tid
ALSAKER: - Fantastisk for Tippeligaen
AALESUND-FANSEN: - Økonomisk doping av Røkke

- Jeg gleder meg veldig til dette. Jeg har alltid sagt at jeg skulle flytte en gang. Silje og ungene ville hjem. Alle som kjenner meg vet at jeg har hatt lyst til dette lenge, sa Solskjær og presenterte trenerteamet:

- Jeg sa til Per-Mathias at Dempsey gjorde et scoop da han hentet ham til Tromsø. Men jeg sa at jeg ville ha ham tilbake. Hartis har jeg spilt sammen med i Molde, og jeg kjenner ham veldig godt. Jeg skal gjøre det vi kan for å løfte Molde, sa han - og mottok applaus fra salen.

Solskjær kontrakt har en varighet på 3,5 år.

- Men forhåpentligvis blir det i 35 år - at vi ganger det med ti, smilte Solskjær.

- Valgte en klubb jeg stoler på
Sir Alex Ferguson anbefalte Solskjær å flytte hjem.

- Han sa til meg at du ikke bare måtte velge klubb, men en eier og folk rundt du stoler på. Han synes det var riktig av meg å flytte til Molde og starte managerkarrieren der. Derfor fullfører jeg ikke det jeg har sagt at jeg er i United så lenge han er der, røpet Solskjær.

Og la til:

- Dette er en drømmejobb. Jeg har diskutert min videre karrierevei med Sir Alex Ferguson i Manchester United, og hans råd er klart og tydelig: Du skal velge en klubb med eiere, styremedlemmer og mennesker som du har lyst til å samarbeide med. Valget var derfor enkelt, og familien ønsker det samme. Vi skal bo i Kristiansund, og jeg pendler til Molde, sier Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær (Foto: JON SUPER/AP)
Ole Gunnar Solskjær (Foto: JON SUPER/AP)

Fikk ja fra Ferguson
- Var Ferguson årsaken til at du flyttet til Molde?

- Ja, det var faktisk det. Jeg har hatt i mange jobbintervjuer. Da jeg kom tilbake her etter å vært her sist. Han så jeg var engasjert og han sa at dette var noe jeg måtte ta sjansen på, varlset Solskjær.

Kjell Inge Røkke har Solskjær også snakket med.

- Han har ikke vært med på å overtale meg. Det er nok Tarjei og Erik. Det var jeg som overtalte Kjell Inge om å ta et par grep.

- Er målet gull?

- Jeg vil ikke ta så mange sølv. Vi har to NM-gull. Neste år blir et fantastisk år. Neste år starter vi en ny prosess som kanskje ender opp med troféer. Jeg vil vinne noe, sa Solskjær.

Rørt til tårer
Styreformann Erik Berg var nærmest på gråten da han presenterte Solskjær.

- Jeg er ørlite grann rørt, det betyr mye for Molde å få Solskjær som trener, sier han.

Solskjær vil ikke kommentere den eventuelle ønskelisten på nye spillere som er kommet ut i media.

- Det er bra at denne listen kom ut. Det er mange navn jeg ikke har snakket med noen i klubben om. Men enkelte i klubben snakker med folk de ikke skal snakke om. Lojalitet er viktig for meg, sa Solskjær, som sa følgende om jakten på nye spillere:

- Jeg ønsker vinnere. Men jeg har ikke begynt å tenke på spillerkjøp foreløpig. Uwe Rösler har gjort en kjempejobb med å bygge opp selvtilliten til spillerne den siste tiden. De skjønner at de er gode fotballspillere, skrøt Solskjær.

- Hva med Magnus Wolff Eikrem?

- Han er først og fremst United-spiller. Jeg håper at han lykkes der, og har ikke tenkt på å hente ham her, svarte han.

- Det er mange gode fotballspillere i United, men de er United-spillere. Men Wayne Rooney kunne fått spilt seg i form her, spøkte Solskjær.

SIGNERTE FOR MOLDE: Ole Gunnar Solskjær. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
SIGNERTE FOR MOLDE: Ole Gunnar Solskjær. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Vil dyrke frem nye United-spillere
Den tidligere United-spissen er ikke fremmed for å utvikle nye United-spillere.

- Vi har solgt tre spillere til United. Kan jeg bidra til det igjen, så vil det være bra, sa han.

- Blir livet ditt nå forandret?

- På 16 år forandrer mye seg i både fotballen og i livet. Jeg reiste fra Molde som lærergutt med drøm om å spille for United i fem år, svarte Solskjær, som ikke har bestemt seg for formasjonen på neste års Molde-mannskap:

- Formasjon er for meg bare et tall. Men vi skal angripe, lovet han.

Han røper at han først mandag endelig takket ja til Molde.

- Jeg liker å prate med journalister
- Jeg ble vel ansatt i går, så det var da avgjørelsen ble tatt, sa han.

- Hvordan blir ditt forhold til media, lurte en journalist på.

- Media er en viktig del av fotballen, men jeg vil ta med spillerne og klubben hvordan vi skal takle den biten. Men jeg liker å prate med journalister, mente Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær vil få en årslønn på 2,4 millioner kroner som manager i Molde FK. Totalt mottar han 4,4 millioner kroner.

- Solskjær har også inngått en avtale med Aker ASA. Avtalen gir Aker rettigheter til å benytte Ole Gunnar Solskjær’s navn og bilde i markedsføring, og forbundet med foredrag i arbeidet med å videreutvikle prestasjonskulturen i Aker. Avtalen gir Solskjær en årlig godtgjørelse på 2 millioner kroner fra 2011, opplyser Molde FK i en pressemelding.

KLAR FOR MOLDE: Ole Gunnar Solskjær signerer kontrakten.  (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
KLAR FOR MOLDE: Ole Gunnar Solskjær signerer kontrakten. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Hyller Røkke
- Dette skylder jeg Kjell Inge Røkke, sier Solskjær og fortsetter:

- Uten Kjell Inges stå-på-vilje ville det kanskje ikke blitt noen karriere for meg i Manchester United, sier Solskjær og sikter til den gang Røkke godtok budet fra Old Trafford i 1996.

Og:

- På Aker Stadion er det skapt et stort engasjement i hele regionen rundt Molde FK. Etter 15 år i Manchester ser jeg frem til å komme hjem til Molde FKs jubileum.

Kontrakten ble signert på Nøisomhed, kontorene til styreformann Erik Berg. Lokalene ligger mellom flyplassen og stadion i Molde.

2011 blir tidenes største MFK-satsing - og nå tror moldenserne at klubben kan vinne sitt aller første seriegull.

- Men jeg vil ikke ut med noe medaljemål foreleløpig. Først og fremst gleder jeg meg til å teste meg som trener. Men jeg skal jobbe med alle i klubben, ikke bare de jeg har i mitt eget trenerteam. Vi skal bidra alle i å utvikle egne spillere. Spillerutvikling er viktig, sa Solskjær.

Her lander Solskjær (se video):

471959

Se pressekonferansen med Solskjær direkte i videovinduet øverst fra kl. 14.00.