Lars Bohinen
Lars Bohinen

Bohinen: - Vi må gi Solskjær tid

- Molde kommer nok ikke til å ta av som en rakett med en gang Solskjær kommer, spår Lars Bohinen.

Ole Gunnar Solskjær blir ny hovedtrener i Molde. Etter 14 år på Old Trafford vender den tidligere stjernespissen hjem for å lede gamleklubben opp i medaljekampen.

- I hele Norge forventer mange fans at alt Solskjær tar i blir til gull. Men sånn blir det nok ikke. Vi må gi ham tid, og ikke forvente at Molde vil ta av som en rakett med en gang.

LES OGSÅ: Semb skryter av Solskjærs kloke fotballhode

TV 2-ekspert Lars Bohinen advarer imidlertid mot å ha for høye forventinger til Solskjær.

- Det er forskjell på å trene et lag bestående av mange juniorspillere og et par seniorer, mot et lag i Tippeligaen bestående av voksne karer, sier Bohinen.

- Annerledes å trene Molde
Bohinen mener Molde holder et litt høyere nivå enn reservelaget til Manchester United.

- Vi så jo at Manchester Uniteds reserver slo Stabæk i en treningskamp. Men over en sesong så mener jeg at lag som Molde og Stabæk skal være bedre enn Uniteds reserver, sier han.

Solskjær får også en tøff oppgave med å sette sitt eget preg på Molde-laget, tror Bohinen.

- For det er forskjell på å være sjef og halveis sjef. På reservelaget fikk han ofte beskjed fra Ferguson om å bruke et par spillere, poengterer Bohinen.

- Tar ikke av som en rakett
TV 2-eksperten er usikker på om Ole Gunnar Solskjær vil lede Molde til troféer umiddelbart.

- Det er ikke bare i Molde det er skyhøye forventinger til Solskjær. I hele Norge forventer mange fans at alt Solskjær tar i blir til gull. Men sånn blir det nok ikke. Vi må gi ham tid, og ikke forvente at Molde vil ta av som en rakett med en gang, sier han.

- Hvilken ledertype er Solskjær?

- Fra min tid i England kjenner jeg Solskjær som en rolig, strukturert og målbevisst type. Han bruker ikke de store ordene og skaper ikke de store overskriftene, og kommer nok til å sette sitt stempel på klubben på en rolig og bestemt måte, svarer Bohinen.

OVERTAR MOLDE: Ole Gunnar Solskjær. (Foto: Herskedal, Kjell/SCANPIX)
OVERTAR MOLDE: Ole Gunnar Solskjær. (Foto: Herskedal, Kjell/SCANPIX)

- Bør være åpen og naturlig
- Hvordan tror du Solskjær takler den «overivrige» norske pressen?

- Jeg tror ikke at han skal gjøre som Andresen gjorde i starten, og lukke seg inne. Han bør være åpen og naturlig. Det er litt annet trøkk her i Norge enn i England. Jeg tror han tjener på å være åpen, selv når det blåser litt. For det vil komme, konkluderer Bohinen.