Ståle Solbakken (Foto: ALBERT GEA/Reuters)
Ståle Solbakken (Foto: ALBERT GEA/Reuters)

Mølby: – Liverpool vurderer Solbakken

Liverpool-legenden tror nordmannen er et fremtidig treneremne på Anfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FC København-trener Ståle Solbakken vurderes som en fremtidig manager hos Liverpool, ifølge den danske fotballegenden Jan Mølby.

Den tidligere midtbanesluggeren fortalte dette i et intervju med dansk TV 3, ifølge sporten.dk.

– Ønsker en ung manager
– De leter ikke etter en ny manager nå, for de er fornøyde med Roy Hodgson. Men de amerikanske eierne har lagt frem sine planer for fremtiden. Det handler blant annet om at de skal finne billigere spillere og at de derfor trenger en ny type manager.

– Det har vært snakk om en ung manager, og jeg har hørt at noen av navnene er Quique Sánchez Flores (Atlético Madrid), Jürgen Klopp (Borussia Dortmund) og Ståle i FCK, sier Mølby.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Har sansen for Solbakken
47-åringen – som fikk over 200 kamper for Liverpool på 1980- og 90-tallet – uttalte til TV 2 Sporten i forrige måned at han tror Solbakken kunne ha gjort en god jobb på Anfield.

– Jeg kunne godt tenkt meg å hatt Solbakken som Liverpool-trener. Han har gjort en fantastisk jobb med FC København, og de resultatene de nå får i Mesterligaen blir lagt merke til i Europa, sa Mølby.

Solbakkens kontrakt med FCK går ut neste sommer, og planen er at han skal overta det norske landslaget fra 1. januar 2012.

Jan Mølby, Mark Lawrenson (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)