18 åringen er siktet for hærverk etter at to fotobokser ble meid ned i Fana i slutten av juli. Han er også anklaget for brudd på veitrafikkloven og for heleri av flere stjålne blålys.
18 åringen er siktet for hærverk etter at to fotobokser ble meid ned i Fana i slutten av juli. Han er også anklaget for brudd på veitrafikkloven og for heleri av flere stjålne blålys.

Denne fotoboksen tar deg ikke – selv om du kjører for fort

Les hvorfor politiet ikke vil justere den etter ny fartsgrense.

Fra 1. november er det miljøfartsgrense på Ring 3 i Oslo. Her er det vanligvis 80-sone, men nå er dette redusert til 60 km/t – av miljøhensyn.

På denne strekningen står det blant annet en fotoboks ved Storo. Denne skrev vi om da miljøfartsgrensen ble innført i fjor – da vi kunne fastslå at fotoboksen ikke var innstilt i forhold til den nye fartsgrensen på stedet. Det samme gjelder i år.

Feil å følge miljøfartsgrense

Årsak: At politiet ikke ønsker at fotoboksen skal justeres etter den nye fartsgrensen.

– Vi mener det er feil at fotoboksene skal følge miljøfartsgrensene i vinterhalvåret, sa Knut Nysæter som er politioverbetjent og leder for trafikketterforskning/ATK ved Oslo politidistrikt til broom.no i fjor.

Når Broom nå ringer Nysæter igjen, har han akkurat samme svar.

Del med Facebook-vennene dine

Ikke trafikksikkerhet

– Ja, situasjonen er uforandret, det gjelder det samme i år som i fjor, sier Nysæter.

Politiet begrunner dette med at fartsreduksjonen er satt av miljøhensyn og ikke med tanke på trafikksikkerhet. Og dermed vil man ikke automatisk bøtelegge de som kjører fortere enn miljøfartsgrensen.

LES OGSÅ: Denne fotoboksen har du neppe sett maken til

Ikke håndheve

Dette har vist seg å være en aldri så liten nøtt, noe dette utdraget fra brev fra Oslo politidistrikt til Statsadvokatene i Oslo viser:

«Oslo politidistrikt har valgt å ikke håndheve miljøfartsgrensen før lovligheten av skiltvedtaket er avklart, på grunn av de store konsekvensene det vil få om vedtaket blir kjent ugyldig og forelegg må oppheves og tilbakebetales.»

LES OGSÅ: Her står alle fotoboksene

Hva mener du – er dette riktig av politiet? Skriv i kommentarfeltet under: