Audi Q7
Audi Q7

Er det galskap å kjøpe denne SUV-en brukt?

Audi Q7 har et voldsomt verditap. Billigere enn du tror nå?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Takk for en god spalte som har gitt meg mye god informasjon. Skal kjøpe bil nå og er veldig i beita for et svar, håper du kan gi meg det! Jeg skal over fra firmabil til å kjøre på regning og må derfor levere inn min VW Touareg. Har sett for meg en SUV til rundt 500 000 kroner og enten Honda CR-V. Mitsubishi Outlander eller muligens Volvo XC60, selv om den blir litt for dyr.

Men via en kamerat har jeg fått tilbud om å kjøpe en tre år gammel Audi Q7 som har gått like over 100 000 km. Jeg skal få den for 550 000, kanskje kan den prutes enda litt mer ned. Har aldri tenkt seriøst på Q7 før og den har vel fått et lite harrystempel også, har den ikke? Men iallfall på papiret den perfekte bilen for oss med sterk 3-liters diesel og syv seter og mye komfort og plass. Bilinteresserte kolleger mener det er galskap å kjøpe denne bilen på grunn av driftsutgifter og verditap, men er det egentlig det nå? Håper du kan gi meg et godt råd Benny og gjerne så fort som mulig da jeg må bestemme meg fort.

Benny svarer:

Spør Benny hviler ikke, vet du! Dette var et interessant spørsmål. Jeg må innrømme at jeg ikke har fulgt prisbildet på Q7 så veldig tett. Som nybil er den særdeles tungsolgt og vel i praksis også "ferdigsolgt" og jeg vil nok ikke anbefale så mange å kjøpe den ny, i alle fall hvis du må stå for verditapet selv.

Men brukt. Til 550 000 kroner. Da begynner det å bli noe annet. Q7 er ganske riktig ikke bilen som kanskje har det beste imaget, men selve bilen er det absolutt ikke noe feil med. Dette er en eksklusiv og svært komfortabel bil, som regel med massevis av utstyr og 3-liters dieselen er akkurat riktig motor.

550' for en bil som har gått rundt 100' er det absolutt ikke noe å si på. I "lista" ligger den fort 100 000 kroner over dette. Men sjekk selvfølgelig at den er skikkelig tatt vare på og har hatt alle servicer.

I forhold til de andre bilene du nevner er Q7 en solid klasse over. Verditapet bør ikke være ille de neste årene, her er veldig mye unnagjort nå. Klart det koster mer å holde en Q7 enn en CR-V, det må du være forberedt på. Verkstedbesøkene vil merkes i lommeboka, men kvaliteten er etter det jeg har fått med meg god.

Skjønner at dette er fristende. Har du pengene – og er forberedt på at den koster litt å holde også – vil jeg absolutt ikke si at dette er galskap. Tvert imot. Lykke til med avgjørelsen!

LES OGSÅ: Hva er beste SUV-kjøp til 500 000,-?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Hva mener du betegner en SUV? Skriv i kommentarfeltet under: