Tidligere etterforsker i Politiets overåkingstjeneste (POT), Leif Karsten Hansen (72), var sentral i oppbyggingen av den hemmelige overvåkingsgruppen i Handelsbygningen på 2000 tallet. Hansen var også én av etterforskerne som fant det såkalte pengebeviset i Treholt saken.  (Foto: Scanpix/TV 2 (Montasje))
Tidligere etterforsker i Politiets overåkingstjeneste (POT), Leif Karsten Hansen (72), var sentral i oppbyggingen av den hemmelige overvåkingsgruppen i Handelsbygningen på 2000 tallet. Hansen var også én av etterforskerne som fant det såkalte pengebeviset i Treholt saken. (Foto: Scanpix/TV 2 (Montasje))

Treholt-etterforsker var sentral i overvåkingsgruppen

Tidligere POT-betjent har blitt anklaget for å juks i Treholt-saken. Nå må han også svare for sin sentrale rolle i etableringen av den hemmelige etterretningsgruppen i Oslo.

TV 2 har de siste dagene gjennom en rekke reportasjer vist hvordan amerikanske myndigheter har drevet systematisk overvåking av norske borgere. Virksomheten har pågått i minst ti år, og blitt ledet fra et lokale like ved den amerikanske ambassaden. Til å gjennomføre etterretningsarbeidet har amerikanerne benyttet en rekke tidligere topper innen norsk politi og