Det eksplosive stoffet var skjult i toneren som var installert i skriveren.
Det eksplosive stoffet var skjult i toneren som var installert i skriveren.

Al-Qaida hevder å stå bak pakkebomber

Al-Qaida på den arabiske halvøy hevder å ha sendt pakkebomber til USA, og sier de hadde plassert en bombe i et fraktfly som styrtet i Dubai i september.

I en melding publisert på et islamistisk nettforum ber gruppen om at flere pakkebomber postlegges slik at «virkeområdet kan utvides til å inkludere passasjerfly i Vesten i tillegg til alle fraktfly», melder overvåkingsnettstedet SITE fredag.

I meldingen hevder gruppen å ha plassert en bombe om bord i et fraktfly fra det amerikanske selskapet UPS som styrtet nær flyplassen i Dubai i september. To mennesker mistet livet i flystyrten, som ble omtalt som en ulykke. Al-Qaida hevder myndighetene med vilje har dekket over årsaken til styrten.

«Vi styrtet UPS-flyet, men siden fiendens medier ikke lot oss få ansvaret for denne jobben tiet vi om operasjonen inntil tiden var inne for å slå til igjen», står det i meldingen fra gruppen, som holder til i Jemen.

Les også: Bombe skulle utløses med mobiltelefon

To pakker ble fredag i forrige uke stoppet på vei fra Jemen til USA. Begge pakkene var adressert til synagoger i Chicago. USAs president Barack Obama fastslo at det forelå en «troverdig terrortrussel» mot USA og antydet at al-Qaida på den arabiske halvøy kunne stå bak. (©NTB)