overkil  behandlet
overkil behandlet

Tidligere PST-sjef angrer på at han ikke stilte spørsmål

Tidligere PST-sjef Arnstein Øverkil angrer på at han ikke stilte flere spørsmål om hva slags jobb tidligere ansatte skulle utføre da de begynte ved den amerikanske ambassaden.

Arnstein Øverkil var sjef for Politiets sikkerhetstjeneste fra 2003 til 2004. Etter TV2 avslørte overvåkningsskandalen angrer han på å ikke ha stilt flere spørsmål om hva slags jobb tidligere ansatte skulle gjøre da de ble ansatt hos den amerikanske ambassaden.

– Jeg reagerte først og fremst på min egen manglende nysgjerrighet, og at jeg ikke hadde tenkt litt videre enn det jeg gjorde da, sier Øverkil til TV 2 og legger til.

– Det var det første. Og det var egentlig ikke noen sånn trivelig tanke.

470610

Tror det var ukjent

Han tror imidlertid ikke dette har vært kjent hos ansatte i PST.

– Det tror jeg ikke. Jeg tror det som har vært kjent er det jeg har vist om. Det kan selvsagt være noen som har nærmere kontakt enn det jeg har hatt med de som arbeider der, men det tror jeg ikk.

– Restriksjoner bør diskuteres

Øverkil mener det nå er nødvendig å diskutere hva slags jobber tidligere ansatte i PST kan gå videre til.

– Når det gjelder oss som har vært tilknyttet til en eller annen hemmelig tjeneste, med den kunnskap vi får der, så bør man nok diskutere om det bør legges restriksjoner på oss i fremtidige jobber, sier han.