merida_sykkel (Foto: Merida)
merida_sykkel (Foto: Merida)

Merida-sykkel trekkes tilbake

To menn i bakken etter sykkelulykker.

Merida-sykkelen S-Presso med modellbetegnelsene 100-D, 300-D, 500-D og I8 trekkes fra markedet med umiddelbar virkning.

– Det er en legeringsfeil i den ene gaffelen som gjør at den har en potensiell mulighet for å ryke, altså at den knekker av hvis den får for stor belastning, sier Jon Steinar Engenes, pressekontakt i Stians Sport AS.

To ulykker

Sykkelen har vært på det norske markedet siden 2008. Den defekte gaffelen ble først oppdaget etter en ulykke i Sverige.

– Det var en mann som gikk over styret da gaffelen på sykkelen knakk. Da vi undersøkte saken nærmere viste det seg at det var brukt samme gaffel på flere sykler, og da tar vi ingen sjanser, sier Engenes til TV 2 hjelper deg.

For en måneds tid siden skjedde det en ny ulykke med Merida-sykkelen, denne gangen i Bergen.

– Denne mannen gikk også over styret og i bakken da gaffelen knakk. Han fikk skrubbsår og ødelagt sykkelbukse, men alt er i orden med ham nå. Men det er klart at i en nedoverbakke i stor fart kan det oppstå større situasjoner enn dette, og det er det vi vil unngå, sier Engenes i Stians Sport AS.

270 sykler solgt

Merida Industry Co. Og Stians Sport AS ber nå om at all bruk av denne sykkelen må stanses umiddelbart. Eiere av Merida-sykkelen som nå tilbakekalles kan levere inn sykkelen til forhandler for å få byttet gaffel. I Norge er det solgt 270 sykler av denne typen.

– Kunder kan kontakte Stians Sport AS kundeservide på telefon 22 51 55 10 hvis de trenger informasjon om lokal forhandler, sier Jon Steinar Engenes i Stians Sport AS.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter