BARE RØR: Denne bilen lå ute for salg med 54.499,  kroner i heftelser, til tross for at den egentlig var uten. Skatt Nord hadde blandet to registreringsnummer, opplyser Aktiv VVS A/S (Foto: Aktiv VVS AS/nordlys.no/ANB)
BARE RØR: Denne bilen lå ute for salg med 54.499, kroner i heftelser, til tross for at den egentlig var uten. Skatt Nord hadde blandet to registreringsnummer, opplyser Aktiv VVS A/S (Foto: Aktiv VVS AS/nordlys.no/ANB)

Oppdaget plutselig at bilen hadde heftelsene til en annen bil

De slet med å selge firmabilen - og det var ikke så rart.

Aktiv VVS i Tromsø skulle selge den trofaste firmabilen, en Toyota HiAce fra 1999. Det skriver Nordlys.

Firmaet har alltid tatt godt vare på bilen, som ikke har noen heftelser i Brønnøysundregisteret. Trodde de.

54.499,- kroner

I nettannonsen kan man klikke på en direktelink som viser om biler har heftelser, og da varebilen ble lagt ut for salg for flere uker siden var den feilaktig oppført med 54.499,- kroner sådan.

Da er det kanskje ikke så rart at de har hatt problemer med å selge den.

Bare rør

- En som var interessert i bilen ringte og sa at den hadde over 54 tusen i heftelser. Vi ble helt sjokka. Vi vet jo at bilen ikke har heftelser. Den skylder ikke fem øre, sier kontoransatt i Aktiv VVS Kirsten Seppola.

Dermed tok hun kontakt med både Brønnøysundregisteret og Skatt Nord for å rydde opp i forholdet. Etter timesvis i telefonen fikk hun kontakt med noen i Skatt Nord Tromsø. Det viste seg at noen i Skatt Nord hadde blandet to registreringsnummer.

Seppola mener en slik feil kan sverte firmaryktet.

- Det kan jo gi veldig negativ omtale. Det er veldig ubehagelig, sier hun.

Tok én uke

Seppola fikk beskjed om at Skatt Nord skulle ordne opp i forholdet, og at hun ville bli informert om framgangen i saken.

- Men heftelsene ble slettet først etter én uke, og jeg måtte selv ringe for å purre på saken. Jeg fikk en muntlig beklagelse, men måtte be om å få det skriftlig, sier hun.

Nå skal annonsen være i orden, men Seppola råder folk til å sjekke sine egne biler for heftelser.

- Dette er sikkert ikke den eneste feilen som har blitt begått, sier hun.

Du kan lese mer om bil og trafikk på nordlys.no - klikk her

LES OGSÅ: Kjøpe bruktbil? Her er 10 råd du ikke må følge