Stabæk, Telenor Arena (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Stabæk, Telenor Arena (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Stabæk slår tilbake: - Vi fortsetter på Telenor Arena

Stabæk risikerer å bli kastet ut av hjemmebanen Telenor Arena fordi eieren av det flotte anlegget kjemper mot konkurs.

Budstikka.no skriver torsdag at den krevende kombinasjonen av fotball og events ikke har gitt arenaen den ønskede gevinsten.

- Kan ikke fortsette
Derfor kan eliteserieklubben bli kastet ut av sin egen storstue knapt to år etter åpningen av «Drømmenes arena» på Fornebu.

- Drømmen om å få til en flerbruksarena på Fornebu lar seg ikke realisere med de premissene som er lagt. Ikke uten å tråkke hverandre på tærne. Konseptet er ikke bærekraftig økonomisk, og slik kan det ikke fortsette, konstaterer Diderik B. Schnitler overfor Budstikka.

Næringslivsveteranen er styreleder i Stabæk Holding AS, eierselskapet bak Telenor Arena. Selskapet er kontrollert av Sandvika-investor Kjell Chr. Ulrichsen.

Koster dyrt
Flerbruksmodellen koster dyrt. Både Stabæk Holding og Stabæk Fotball tapte store penger i fjor - underskuddet før skatt var på henholdsvis 66,1 og 23,6 millioner kroner.

Tapene har fortsatt å balle på seg i hele år, og nå løper Schnitler & Co fra møte til møte for å holde arenaselskapet unna skifteretten.

Styreformannen understreker at Stabæk Fotball har betalt alle regninger og oppfylt alle vilkår og for leieavtalen med arenaeierne.

- Vi har en positiv dialog med dem og er klare på at vi skal finne en løsning på dette.

- Vi fortsetter på Telenor Arena
Diderik B. Schnitler sier til Budstikka at mens eventbransjen booker arrangementer gjerne ett og to år i forkant, kommer ikke kampoppsettet fra NFF før et par måneder før sesongstart. Det skaper problemer for bookingen.

- Men premissene for arrangementbooking og NFFs kampoppsett er ikke noe nytt, burde ikke eierskapet forutsett disse problemene?

- Jo. Når man vet om disse utfordringene, burde det ikke være et problem, sier Sørensen.

- Hvor sannsynlig er det at dere ikke får spille på Telenor Arena til neste sesong?

- Det er svært, svært lite sannsynlig.

Ikke bekymret
- Så du er ikke bekymret?

- Nei. Vi kommer til å spille på Telenor Arena neste sesong.

- Men om det verste skulle skje, hvilke alternativer har dere om dere blir kastet ut av Telenor Arena?

- For oss er det ingen alternativer. Vi er positive og føler oss sikre på at dette vil ordne seg med Telenor Arena og tippeligaspill for oss.

- Hva med å pusse opp Nadderud til godkjent tippeligastandard?

- Det er ikke så optimalt for oss. Om vi vil spille på Nadderud blir ikke det aktuelt om tre-fire år og opp mot 100 millioner kroner fattigere etter diverse oppussing og investeringer. Dessuten har vi et publikumssnitt dobbelt så høyt som de 4000 setene Nadderud har. Så det er ikke et alternativ. Men som sagt er vi positive til fremtiden, og føler oss sikre på at dette ordner seg.

(©NTB/TV 2 Sporten)