RANSBANDE: Rettssaken mot fem ungdommer som sitter tiltalt for flere bank  og bussran fortsetter ut uken i Kristiansand tingrett.  (Foto: Overvåkingsbilde/Politiet)
RANSBANDE: Rettssaken mot fem ungdommer som sitter tiltalt for flere bank og bussran fortsetter ut uken i Kristiansand tingrett. (Foto: Overvåkingsbilde/Politiet)

Offer for ransbanden på Sørlandet: – Jeg har mistet alt

En 21 år gammel kvinne fortalte sin gripende historie i retten i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19. juli ble Sparebanken Pluss' avdeling ved Rona i Kristiansand ranet av en maskert person som viftet med en kniv og kom med drapstrusler mot de ansatte.

Ble ranet som sommervikar

En 15 år gammel gutt som tilhører ungdomsbanden på Sørlandet har tilstått ranet. I retten onsdag fortalte en 21 år gammel kvinne om dagen da hun som sommervikar i banken satt bak skranken da raneren plutselig kom stormende inn.

– Han kom stormende inn og viftet med en kniv. Han skrek at han ville ha penger og at han skulle drepe meg hvis han ikke fikk noe, forklarte kvinnen i retten.

– Føler meg svak

På spørsmål fra retten om hvordan 21-åringen taklet hverdagen etter ranet brøt hun sammen.

– Jeg er eldst i søskenflokken og har alltid passet på de andre. Nå føler jeg meg veldig svak og har mistet alt, sa den gråtkvalte kvinnen.

Redd mørke mennesker

Hun forteller også om frykten raneren påførte henne.

– Jeg kan ikke gå alene og må alltid ha noen med meg. Når jeg skal noe, så ringer jeg alltid til min mor for å fortelle hvor jeg skal, fortsatte kvinnen.

– Jeg er blitt mer redd for mørke mennesker og jeg kan aldri mer sitte i en kasse, sa 21-åringen.

Flere ganger måtte hun avbryte setninger fordi tårene presset på.

Også en annen ansatt i banken fortalte hvordan raneren oppførte seg. Bankfunksjonæren fortalte at hun fortsatt har søvnproblemer og støkker av høye lyder.

– Dette har gått ut over hele familien, fortalte den mangeårige bankfunksjonæren i retten i dag. Raneren fikk ut rundt 70.000 kroner, men mistet 30.000 kroner av dem i banklokalet før han stakk av.

Rettssaken mot de fem ungdommene som sitter tiltalt for flere bank- og bussran fortsetter ut uken.