Guardiola og Solbakken (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
Guardiola og Solbakken (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)

Ståle om Guardiola-krangelen: - Pep ville ikke høre på meg

Ståle Solbakken sov kun én time i natt, men mener fremdeles at han hadde rett i krangelen med Pep Guardiola.

København/Bergen (TV 2 Sporten): Etter FC Københavns flotte forestilling mot FC Barcelona, reiste Solbakken hjem som en av de siste fra Parken sent onsdag kveld.

LES OGSÅ: - Ståle har skapt et utrolig morsomt fotballag

- Jeg er ikke godt nok oppdatert på hva som ble sagt og ikke sagt etter kampen. Men jeg synes det var en uskyldig liten ting. Guardiola var nok ikke happy for poengdelingen, og så tok han opp en gammel sak.

Natten brukte han på å se kampen om igjen på DVD og fordøye inntrykkene fra oppgjøret som endte 1-1.

- Jeg så kampen en gang til og har fått sovet lite, innrømmer Ståle Solbakken når han møter TV 2 Sporten dagen etter poengdelingen mot kanskje verdens beste klubblag.

- En god følelse
- Men jeg har en god følelse nå. Begge kampene i vår gruppe gikk vår vei så det ble en meget god runde for oss, konstaterer suksesstreneren.

Norges kommende landslagssjef stjal imidlertid overskriftene for sin heftige krangel med Barcelonas trener Pep Guardiola på vei til garderobene etter kampen.

Etter å ha sovet på episoden forsvarer Solbakken fremdeles sin oppførsel.

- Jeg er ikke godt nok oppdatert på hva som ble sagt og ikke sagt etter kampen. Men jeg synes det var en uskyldig liten ting. Guardiola var nok ikke happy for poengdelingen, og så tok han opp en gammel sak, oppsummerer Solbakken.

Ståle Solbakken og Pep Guardiola i krangel etter kamp. (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
Ståle Solbakken og Pep Guardiola i krangel etter kamp. (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)

- Pep ville ikke høre
Men Solbakken snakket for døve ører.

- Han tok opp den fløytingen på Camp Nou. Jeg prøvde å forklare ham at jeg ville beskytte Santin, som ble nærmest latterliggjort for en hel verden på alle mulige TV-stasjoner og dermed ble historisk som den første som stoppet opp i et angrep på Camp Nou, sier Solbakken, før han slår fast:

- Men Pep var ikke så veldig villig til å høre på meg.

Solbakken roses opp i skyene for den offensive fotballen FC København spilte mot Barcelona.

- Hva gir det deg at dere spiller så pen fotball for tiden?

- Det gir en bekreftelse på at det vi gjør på treningsbanen fungerer også i kamper når vi møter de beste. Men mest av alt tror jeg det gir en tilfredsstillelse for de som er på banen når vi klarer å spille slik i så lange perioder, konkluderer han.

Josep Guardiola gestikulerer foran Ståle Solbakken (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
Josep Guardiola gestikulerer foran Ståle Solbakken (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)

Semb nekter å spekulere
På onsdagens FCK-trening dukket også toppfotballsjef Nils Johan Semb opp. Han er mannen som før sommeren ansatte Solbakken som Norges neste landslagssjef.

Planen er at suksesstreneren overtar i 2012.

- Det er meget imponerende, Ståle har gjort en kjempejobb med FCK. Jeg ser det nærmest som garantert at de nå går videre i Mesterligaen. Er de heldige, så kan de komme langt tror jeg, sier han.

Semb vil ikke spekulere i om Solbakken kan forlenge kontrakten med FCK dersom Norge kommer seg til EM.

- Det blir for mange hypoteser. Først skal Norge kvalifisere seg til et EM, og jeg har heller ikke hørt fra FCK, understreker han.