Katie Piper forteller sin historie hos «Trude» onsdag klokken 22.40 (Foto: TV 2)
Katie Piper forteller sin historie hos «Trude» onsdag klokken 22.40 (Foto: TV 2)

Katie Piper: – Folk trodde jeg var smittefarlig

Modellen Katie Piper (27) forteller i kveld om hvordan hun fikk ansiktet ødelagt av syre, og om hvordan folk reagerte på hennes nye utseende.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld er hun gjest i premieren til det nye TV 2-programmet «Trude/» kl. 22.40.

– Jeg hadde noen veldig negative erfaringer. Jeg pleide å gå ut med min mor og brukte en stor solhatt for å skjule ansiktet. Jeg gikk alltid med bøyd hode. Folk dro av meg hatten ute på gata, forteller Katie Piper til programleder Trude Teige.

– Tenåringer fulgte etter meg mens jeg var på vei til butikken. De løp etter oss og sa: «Se på ansiktet hennes!» Jeg kunne gå inn i en heis og folk forlot heisen. Jeg tror kanskje de trodde jeg var smittefarlig. Det verste var hvis det var andre kvinner. Særlig blonde eller unge. Da tenkte jeg «Før var jeg som dere».

Angrepet av sjalu ekskjæreste

I mars 2008 ble livet til den britiske modellen og tv-vertinnen endret for alltid. På åpen gate ble hun angrepet av en ung mann som kastet svovelsyre i ansiktet hennes. Det var en sjalu ekskjæreste som stod bak angrepet.

I løpet av de to årene som har gått siden angrepet, har Katie Piper gjennomgått over 40 operasjoner.

Kirurgene sa hun var et av de verste tilfellene de noen gang hadde sett. Hun har måttet kjempe hardt for å bygge opp en ny tilværelse, og har også startet et fond for å hjelpe andre syre- og brannskadde.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

FOND: Katie Piper har sammen med musikksjef Simon Cowell startet et fond for å hjelpe andre syre- og brannskadde. (Foto: Getty Images)

Fondets høyeste beskytter er ingen ringere enn musikksjef og talent-dommer, Simon Cowell.

Gjorde dypt inntrykk

– Hun er et av de mest inspirerende menneskene jeg noensinne har truffet, har han tidligere uttalt til den britiske tabloidavisa The Sun.

Programleder Trude Teige lar seg også berøre av Pipers historie.

– I en verden der mye handler om fokus på utseende, kropp, vekt og skjønnhetsideal, er det utrolig befriende å treffe et menneske som med slik tyngde kan si at en person ikke bare defineres av ytre kvaliteter. Hun gjorde et dypt personlig inntrykk på meg fordi det krever mot å gjøre det hun har gjort, nemlig å vise arrene sine til hele verden, sier Trude om sitt møte med Katie Piper.

– Passer godt inn i konseptet

«Uvanlige mennesker en helt vanlig kveld» er undertittelen til programmet.

– Katie Pipers historie passer godt inn i konseptet fordi den forteller noe om samfunnet og tiden vi lever i. Programmet gir mulighet til å gå bak nyhetene og inn i enkeltmenneskers liv, sier Trude Teige.

Se også dokumentaren: «Katie: Mitt vakre ansikt» på TV 2 onsdag kl. 21.40, i forkant av intervjuet med Trude Teige kl. 22.40.