VEDLIKEHOLD BREMSER PRODUKSJONEN: Tallene er likevel gode for Statoil sjef Helge Lund. (Foto: Rønning, Mats/SCANPIX)
VEDLIKEHOLD BREMSER PRODUKSJONEN: Tallene er likevel gode for Statoil sjef Helge Lund. (Foto: Rønning, Mats/SCANPIX)

Kraftig nedgang i Statoil-produksjonen

Bedre resultat, men lavere produksjon i Statoil.

Statoil fikk et resultat før skatt på 35,3 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er en bedring fra fjoråret, da resultatet var 31,5 milliarder.

Vedlikehold

Resultatet er påvirket av økte priser på olje og gass. Samtidig hadde Statoil en nedgang i egenproduksjonen på 17 prosent. Produksjonsnedgangen skyldes i hovedsak omfattende vedlikeholdsaktiviteter som har påvirket olje- og gassproduksjonen.

– Omfattende planlagte vedlikeholdsaktiviteter gjennom hele tredje kvartal har påvirket olje- og gassproduksjonen vår betydelig. Våre resultater og vår kontantstrøm er fortsatt solide, noe som bekrefter at vi har finansiell fleksibilitet til å underbygge fortsatt utvikling av porteføljen vår, sier Statoils konsernsjef Helge Lund i en pressemelding.

Reduserer i Nordsjøen

Driftsresultatet ble 28,2 milliarder kroner i tredje kvartal, en liten nedgang fra 28,3 milliarder kroner i fjor. Driftsinntektene har økt til 127,4 milliarder kroner, fra 123,1 milliarder i samme periode i fjor.

Statoil opplyser samtidig at de har besluttet å redusere produksjonen på to av feltene i Nordsjøen, Gullfaks Sør og Kvitebjørn. Hensikten er å sikre tilstrekkelig reservoartrykk for sikker boring av ytterligere brønner. På grunn av denne beslutningen er den såkalte produksjonsguidingen for året justert ned. (©NTB)