Foruten Norge er det tre andre land i verden, Cuba, Island og Nord-Korea, som forbyr proffboksing. For tre år siden tillot Sverige igjen profesjonell boksing.

Vil ha boksing

Før helgen gikk Mette Hanekamhaug fra Frp ut og slo et slag for å tillate proffboksing i Norge. Også Høyre vil ha profesjonell boksing tillatt i Norge.

– Forhåpentligvis tar regjeringspartiene til vettet. Det finnes ingen god forklaring på at Cecilia Brækhus skal stemples som en kriminell etter norsk lovgiving i dag, sier hun.

Gunn Karin Gjul i Arbeiderpartiet er uenig. Hun mener at ingenting har forandret seg siden alle partiene på Stortinget med unntak av Høyre og Fremskrittspartiet stemte mot en legalisering av proffboksing i 2007.

Hodeskader

– Det er like medisinsk skadelig i 2010 som i 2007. Vi mener at det er medisinsk dokumentert at det er alvorlige konsekvenser knyttet til hode og hjerneskader ved profesjonell boksing. Man påføres ofte kroniske skader, sier Gjul til VG Nett. At det er like store skadeproblemer i annen toppidrett, avfeier Ap-politikeren tvert.

Mandag kveld møtes de to stortingsrepresentantene til debatt hos programleder Rune Kjos i Tabloid på TV 2 Nyhetskanalen.

Se debatten i Tabloid på TV 2 Nyhetskanalen kl. 18.55 og kl.20.30