Ståle Solbakken (Foto: YANNIS BEHRAKIS/Reuters)
Ståle Solbakken (Foto: YANNIS BEHRAKIS/Reuters)

Ståle før Barca-kampen: - Vi slår dem i maks én av ti kamper hjemme

Ståle Solbakken er klar for hjemmemøtet med Barcelona og gir Christian Bolaños sjansen fra start.

København (TV 2 Sporten): Barcelona slo FCK 2-0 hjemme på Camp Nou. Tirsdag er det returoppgjør i København foran 40 000 hjemmefans.

- Dette rangerer jeg veldig høyt. Jeg var aldri i nærheten å møte Barcelona som spiller. Jeg merker at guttene gleder seg voldsomt, sier Solbakken til TV 2 Sporten.

- Vi bærer selvfølgelig på den lille frykten om at alt kan gå rett vest, men det tror jeg også er en sunn frykt.

- Vi vinner maks én av ti kamper
FCK ble rundspilt i førsteomgangen i Barcelona, men kom seg betraktelig etter pause. Nå håper Solbakken at de kan ta den gode følelsen med seg inn i tirsdagens oppgjør.

- Vi håper at kampen lever helt inn og at vi gjør en lignende kamp til andreomgangen på Camp Nou, sier Solbakken.

- Hvordan ser du på prosentsjansen for å vinne denne gangen, du mente den var ganske lav sist?

- Vi vinner maks én av ti kamper mot Barcelona hjemme. Og det er kanske å ta hardt i. Men det blir en fantastisk stemning og ramme rundt kampen. Det vil bære spillerne frem og selvfølgelig må vi spille opp mot vårt beste. Hvis ikke blir det garantert for tøft, tror Norges neste landslagssjef.

Duket for Bolaños
Angriper Cesar Santin er ute med skade og rekker sannsynligvis ikke kampen. Det åpner for offensive Christian Bolaños på kant, mens Grønkjær skyves frem i spissposisjon.

- Det trenger ikke bety så mye. Både Grønskjær og Bolaños kan gå inn og fylle rollen foran og på kant. Ulempen er at ingen av de to fant opp den defensive delen av fotballspillet. Da må vi kompensere litt her og der. Men vi må også ta noen sjanser hvis vi skal kunne slå Barcelona og lykkes på hjemmebane.