Debatt Abid Raja Fahad Qureshi  (Foto: TV 2)
Debatt Abid Raja Fahad Qureshi (Foto: TV 2)

Ordkrig mellom muslimer i Norge

Unge norske muslimer er uenige om hvem som skal representere dem. Dialogmøte er avlyst etter sterke utfall mellom ulike grupperinger av muslimer i Norge.

Det er full «krig» mellom flere muslimske grupperinger i Norge. Mange hetses på det groveste på nettet og anklages for å være både frafalne og vantro muslimer.

Unge norske muslimer er dypt uenige om hvem som skal representere dem. Er det Islamsk Råd, Ung Muslim, Islamnet eller Abid Raja?

Grov hets

Konflikten har eskalert de siste månedene med grov personlig hets på flere norske muslimske nettsteder. Et dialogmøte om hvordan diskutere disse uenighetene på en saklig måte skal avholdes mandag kveld i Rabita-moskeen i Oslo. Mandag ettermiddag er det imidlertid klart at dialogmøtet er avlyst på grunn av stor uenighet.

– Debatten har vært preget av at mange av aktørene har snakket om hverandre istedenfor til hverandre. Ung Muslim vil gjøre noe med dette, og inviterer til et dialogmøte mellom politiker Abid Raja og representanter fra muslimske ungdoms- og studentorganisasjoner, står det i invitasjonen.

Dyp uenighet

Det er spesielt mellom politikeren Abid Raja og nettstedet Islamnet at tonen har vært hard. Sistnevnte har i løpet av to år blitt Norges største muslimske frivillige organisasjon med 1200 betalende medlemmer. De fleste av dem er unge muslimske studenter.

Ifølge Raja forfekter enkelte medlemmer av Islamnet ekstreme meninger. Men Venstre-politikeren har aldri møtt lederen for de unge muslimene, Fahad Qureshi. Derfor inviterte TV 2 begge til debatt – med stoppeklokke.

Se debatten øverst i artikkelen.