Per Kristian Foss er skeptisk til Navarsetes påstand om at kraftselskapene burde ha skjønt hva pengestøtten deres blir brukt til. (Foto: TV 2)
Per Kristian Foss er skeptisk til Navarsetes påstand om at kraftselskapene burde ha skjønt hva pengestøtten deres blir brukt til. (Foto: TV 2)

Per Kristian Foss: – Eklektisk dobbeltspill av Senterpartiet

Senterpartileder Liv Signe Navarsete mener et notat renvasker partiet i pengegavesaken. Per Kristian Foss (H) mener Senterpartiet prøver seg på dobbeltspill.

Navarsete insisterer på at fakturavedlegget Eidsiva Energi fikk ikke kan tolkes på en annen måte enn at de 500.000 kronene skulle gå til partiets valgkamp.

Les saken: Senterpartiet offentliggjør innholdet i hemmelig brev.

– De siste dagene har det vært et inntrykk av at Senterpartiet har sendt ut brev på falskt grunnlag. Jeg mener at vedlegget vi offentliggjorde i dag viser helt tydelig hva pengene skulle gå til, sier lederen av Senterpartiet Liv Signe Navarsete til TV 2.

– Dette beviser ingen uskyld, konstanterer Per Kristian Foss etter å ha tatt en titt på vedlegget.

Forventer granskning

Les også: Eidsiva Energi tilbakeviser Sps pengeforklaring

Foss, som sitter i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, regner med at de myndigheter som skal overse at bokføringsloven og regnskapsloven følges kommer til å se inn i dette.

– Mer eklektisk dobbeltspill skal du se lenge etter, sier han til TV 2.

Så du mener det ser ut som om Senterpartiet har skjult partistøtte som prosjektstøtte ovenfor disse offentlig eide selskapene?

– Ja det etterlater klart dette inntrykket, sier Per Kristian Foss

Eidsiva beklager dårlig kommunikasjon

Les også: Riis-Johansen og Navarsete grillet på Stortinget

Konsernsjef i Eidsiva Energi, Ola Mørkved Rinnan, sier han ikke forstod brevet slik at pengene skulle gå til valgkamp.

– Pengene skulle gå til delfinansiering av de estimerte kostnadene prosjektet «Slipp Energien Løs». Vi har ikke tolket det slik at vedlegget betyr at overskuddet fra den finansieringen skulle gå til å dekke senterpartiets valgkamp. Men det ble klart for oss etter hvert, sier han til TV 2.

Han sier videre at selskapet beklager hvis noen mener at de burde ha tatt kontakt med Senterpartiet for å klargjøre hvor pengene til slutt skal havne hen.

467956