eldre1 (Foto: TV 2)
eldre1 (Foto: TV 2)
REAGERER KRAFTIG: Rådmannen i Arendal vil spare 15 millioner på å legge ned Nyskogen bo  og omsorgssenter. ¿ Uverdig, mener Gudrun Rannekleiv, datter av en av beboerne.  (Foto: TV 2)
REAGERER KRAFTIG: Rådmannen i Arendal vil spare 15 millioner på å legge ned Nyskogen bo og omsorgssenter. ¿ Uverdig, mener Gudrun Rannekleiv, datter av en av beboerne. (Foto: TV 2)

50 eldre i kø i Arendal, men kommunen vil legge ned sykehjem

Pårørende reagerer kraftig på forslaget: – Det er uverdig, sier Gudrun Rannekleiv

I neste års budsjettforslag vil rådmannen spare 15 millioner kroner på å legge ned Nyskogen bo- og omsorgssenter.

Forferdelig følelse

REAGERER KRAFTIG: Rådmannen i Arendal vil spare 15 millioner på å legge ned Nyskogen bo- og omsorgssenter. ¿ Uverdig, mener Gudrun Rannekleiv, datter av en av beboerne.  (Foto: TV 2)
REAGERER KRAFTIG: Rådmannen i Arendal vil spare 15 millioner på å legge ned Nyskogen bo- og omsorgssenter. ¿ Uverdig, mener Gudrun Rannekleiv, datter av en av beboerne. (Foto: TV 2)
I fem år har moren til Gudrun Rannekleiv bodd på Nyskogen bo- og omsorgssenter i Arendal. Onsdag kveld fikk hun sammen med de andre pårørende til de 35 beboerne beskjed om at rådmannen i kommunen vil legge ned hele hjemmet.

– Jeg synes det er helt forferdelig rett og slett, jeg spurte der inne og. De er 35 stykker, hvor skal de gjøre av de? Det er uverdig, sier Rannekleiv til tv2nyhetene.no.

Hun har liten forståelse for at det er de eldre som må lide når kommunen sliter med dårlig økonomi.

– Når jeg tenker på hva de har stridt og vært med å bygd opp alt sammen, så føler jeg de får de et spenn i baken, sier hun.

Les også: Slår ring rundt sykehjem i Kongsvinger

Presset til kutt

Rådmann Harald Danielsen vil spare 15 millioner kroner på å legge ned Nyskogen bo- og servicesenter. Han føler seg presset til drastiske kutt, som følge av stadig nye pålegg fra regjeringen.

– Endringene i inntekssystemet som har vært de siste årene har gått i vår disfavør. Når vi da har fått en barnehagereform som ikke har vært finasiert fullt ut, så blir det på en måte spikeren i kista for noen av våre mest sentrale tjenester, sier Danielsen til tv2nyhetene.no.

Totalt må Arendal kommune kutte budsjettet med 40 milioner kroner neste år. Rådmannen mener kommunen må finne andre alternativer for de 35 beboerne på Nyskogen.

Les også: Debatten raser etter avsløringen om sykehjemskøene

Ekstra påkjenning

TV 2s landsomfattende kartlegging av sykehjemsplasser viser at 50 eldre står i kø og venter på en plass i Arendal.

Forslaget om å legge ned Nyskogen er en trist måte å spare penger på, mener Ingvar Runde. Han er strålende fornøyd med det tilbudet kona har hatt på Nyskogen.

– Hun vil sikkert oppfatte at hun blir flyttet til et annet sted, og det er jo velkjent at demente som blir flyttet de får en ekstra påkjenning, sier Runde.