frpdodsfront (Foto: TV 2/MONTASJE)
frpdodsfront (Foto: TV 2/MONTASJE)

Frp-leder i Tromsø støtter dødsstraff

Frps gruppeleder i Tromsø kommunestyret ville ikke støtte en Amnesty-kampanje mot dødsstraff. Han er nemlig for dødsstraff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jan Blomseth er  Fremskrittspartiets gruppeleder i Tromsø kommunestyre, og da det onsdag ble fremmet forslag om å støtte en Amnesty-kampanje mot dødsstraff, sa partiveteranen bestemt nei.

– Er lei av slike saker

– Jeg er lei av at vi får slike saker i kommunestyret i Tromsø. Her skal vi behandle lokalpolitikk, sier han til TV 2 Nyhetene.

Blomseths syn på dødsstraff kom til uttrykk under et bystyremøte i Tromsø. Dagen etter var saken slått stort opp i lokalavisen Nordlys. (Foto: TV 2)
Blomseths syn på dødsstraff kom til uttrykk under et bystyremøte i Tromsø. Dagen etter var saken slått stort opp i lokalavisen Nordlys. (Foto: TV 2)

Det var varaordfører Gunhild Johansen (SV) som fremmet forslaget om at Tromsø skulle gi sin støtte til Amnesty-kampanjen «City for life».  

Blomseth ba kommunestyret om å avvise forslaget, men tok seg likevel tid til å begrunne hvorfor han selv ikke ønske å støtte Amnestys kamp mot dødsstraff.

DETTE ER SAKEN: Strid om dødsstraff i bystyret i Tromsø

Dødsstraff i gitte situasjoner

– Personlig så er jeg for dødsstraff i gitte situasjoner der man har grove overgrep og drap, da er det samfunnets sitt ansvar å ta ansvar, og det gjør man i følge Frps gruppeleder i Tromsø best ved å ta i bruk dødsstraff.

– De som begår alvorlige lovbrudd mot barn, voldtekt og dreper etterpå, har fradømt sin rett til å beskyttes av samfunnet, sier Blomseth. 

 Bryter partilinjen

Han bryter partilinjen, men forsvarer sin rett til å ha egne meninger. Kjeft fra partiledelsen har han da heller ikke fått.  

– De er nok litt overrasket over at utspillet har skapt så mye blest.