arving-charlie-topp (Foto: Mats Ektvedt / TV 2)
arving-charlie-topp (Foto: Mats Ektvedt / TV 2)

Milliardær-sønn har ikke sett noe til pappas penger

Den halvt norske fiolinstjernen og milliardærarvingen Charlie Siem (24) har fortsatt ikke mottatt noe penger fra farens milliardpott.

I dokumentaren «Milliardærarvingene» som sendes på TV 2 mandag kveld møter vi Charlie Siem (24), sønn av den norske finansmannen og milliardæren Kristian Siem.

Modellen og fiolinisten skiller seg på mange måter ut fra andre millionær- og milliardarvinger.

Se videoklipp fra dokumentaren her

Les også: Slik lever milliardærbarna

Måtte stå på egne bein

24-åringen har fortsatt ikke fått noen penger av faren sin.

– Faren min hjalp meg gjennom college. Da jeg var ferdig med skolen fortalte han meg at jeg måtte stå på egne bein hvis jeg ville bli suksessrik, sier Charlie, som uttrykker takknemlighet overfor faren og mener at nettopp dette har gjort ham enda mer m

WONDERBOY: Milliardærsønnen berømmer faren for å ha gitt ham motivasjon og støtte, isteden for penger. (Foto: Mats Ektvedt / TV 2)
otivert.

– Det fantastiske med pappa er at han respekterer at jeg har valgt å gå en helt annen vei enn ham. Jeg er virkelig sulten på å få fart på karrieren min.

Den ambisiøse 24-åringen er allerede en anerkjent fiolinist og blir sett på som en «wonderboy» i det klassiske musikkmiljøet.

Han har stått på scenen sammen med Bryan Adams i Royal Albert Hall og har blitt sammenlignet med Ole Bull.

Milliardærarvingen er også kjent for å spille på en Guamerius-fiolin fra år 1735 - som er verdt 7,5 millioner dolllar eller vel 45 millioner kroner.

Han øver mellom fire og fem timer hver dag på den nesten 300 år gamle antikk-fiolinen, som han ikke eier selv, men låner gjennom en stiftelse.

Blant verdens vakreste

Fiolinen som kalles «D`Egville» er kjent for sin skinnende rød-oransje lakk og utrolig delikate utskjæring. Instrumentet omtales som en en av verdens vakreste fioliner.

Verdien ligger på svimlende 7,5 millioner dollar, eller rundt 45 millioner kroner.

– En slikt instrument som er så gammelt forteller en historie, det tar lang tid å jobbe det inn, forklarer Charlie.

DRØMMEFIOLINEN: «D`Egville» ble laget i 1735 og har i dag en verdi med rundt 45 millioner kroner. (Foto: Mats Ektvedt / TV 2)

Selv om livet hans i stor grad dreier seg om fiolin har han også andre strenger å spille på.

Charlie jobber i tillegg som modell og har kontrakt med det anerkjente modellbyrået «Select Model»

Han har blant annet blitt fotografert flere ganger for det legendariske mote- og livsstilmagasinet Vouge.

– Jeg tenker aldri på dette som et dobbeltliv, sier han. Mitt liv er fiolin, og det har vært verdt det, sa han i et intervju med New York Times for to år siden.

I dokumentaren følger vi Charlie i møte med Warner Music, der han forhandler fram en en avtale om å spille inn en ny CD.

Vi får også ta del i den krevende innspillingen i et studio i Wales.

– Sunt å stå på egne bein

Faren Kristian Siem sier han ikke har planer om å gi penger til sønnen, fordi han mener det er veldig sunt for unge mennesker å finne sitt eget ståsted.

– Det skaper en trygget og en selvtillit. Gjør man det for enkelt, så får man ikke sjansen til utvikle den uavhengigheten, mener han.

TV 2 møtte Charlie Siem i London før Festspillene i Bergen i 2008. Se hele portrettintervjuet her.

Se «Milliardærarvingene» på Dokument 2 mandag kl. 22.40.