wien heste og kjerre
wien heste og kjerre

Sløs eller spar i Wien

Vi har funnet fram de beste tipsene til Wien, enten du leter etter det billigste alternativet eller har spanderbuksene på.

Sløs i Wien

Opplev

Tilbring en dag i det fantastiske museumskvarteret (MQ), som ligger der de gamle keiserstallene en gang lå. Inne i det avlukkete kvartalet finner du en rekke museer i ulike kategorier, restauranter og butikker, som alle fortjener oppmerksomhet.

Pris kombinasjonsbillett 200 kr (kun inngang).

www.mqw.at

Les også: Sløs eller spar i Budapest

Les også: Sjekk ut disse hotte reisenyhetene

Kjøp

Dorothe

wien-hofburg1
wien-hofburg1
um fra 1707 er et av verdens eldste auksjonshus, og et sted å oppsøke for den som søker det beste. 13. oktober er det for eksempel auksjon på bildet «Den hellige familie med Johannesbarnet» av maleren Dionisio Fiammingo (1540–1619).

Utropspris 720 000 kr

www.dorotheum.com

Les også: Opplev verdens største innendørs fornøyelsesanlegg

Spis

Imperial er lekre Hotel Imperials fasjonable restaurant, en av de mest eksklusive i Wien. En sann opplevelse i gammel, dekandent keiserstil, med et kjøkken omtalt som noe av det beste å oppdrive i hele Østerrike.

Pris transjert chateaubriand (ved bordet) for to 580 kr.

www.hotelimperialvienna.com/restaurant

Les også: Prøv verdens sterkeste chili

Sov

Grand Hotel Wien ligger i sentrum, rett ved Wiens statsopera, Belvedere & Albertina Museum. Dette er byens flotteste femstjerneshotell, med priser deretter. Prøv juniorsuiten.

Pris cirka 6400 kr

www.grandhotelwien.com

Les også: Her kan du nyte ekte charterluksus

Les også: Finn et stilsikkert hotell

Spar i Wien

Opplev

Graham Greene’s Den tredje mann fortsetter å sette sitt preg på Wien, med ulike guidete turer med filmklassikeren som tema. Dr. Brigitte Timmerman’s omvisning «Den tredje mann – i fotsporene til en filmklassiker» kjøres mandag til fredag fra 16 til 18.30, nede i berømte kloakken og det hele.

Pris 120 kr.

www.viennawalks.com

Les også: I filmens rike – Paris

Kjøp

Kunstsupermarkt er et fabelaktig sted for den som vil ha noe fint og samtidig billig på veggen eller pidestallen. Prisene er ofte veldig gunstige, og utvalget er imponerende. Sjekk for eksempel Kristin Keiligs «Miss Universum».

Pris 1600 kr

wien-wienerkanal2
wien-wienerkanal2

www.kunstsupermarkt.de

Les også: Billig ferie i Oslo

Spis

Glem plastinteriøret inspirert av 1970-tallet. Maten du får på på hurtigmatstedet Duran holder høy kvalitet, med tanke på at du betaler under 50 kroner for varmmaten. Det finnes en rekke avdelinger over hele Wien, som alle serverer både kald og varm mat, samt supper og mer tradisjonelle østerrikske retter.

Hovedrett fra 48 kr

www.duran.at

Sov

Alla Lenz er et koselig familiehotell midt i byen, med både svømmebasseng og soldekk. Det er kort vei til byens største handlegate, Mariahilfer Strasse, i et relativt stille område i byen.

Pris 625 kr (for to)

www.allalenz.com

Last ned gratis guide til WIEN

Sjekk oppdaterte flytider live her