malmö_MOH (Foto: Tommy Storhaug)
malmö_MOH (Foto: Tommy Storhaug)

Gjengmedlemmer til TV 2: Vi vil «torturere og drepe» Malmö-skytter

Utstyrt med våpen jakter gjengmedlemmer på mannen som mistenkes for å stå bak 19 skyteepisoder i Malmö.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke bare politiet som jakter på personen som har fått tilnavnet «Den nye Lasermannen». Nå går det rykter om at også bevæpnede gjenger jakter på mannen som har skapt skrekk i den sørsvenske byen.

Jakter snikskytter dag og natt

Tirsdag besøkte TV 2s team bydelen Rosengård i Malmö, et sted som kalles Nordens tøffeste ghetto. Etter bare noen minutter treffer TV 2 noen av dem som jakter på den rasistiske snikskytteren.

– Jeg har lett etter ham i fire-fem dager nå. Jeg har ikke sovet, sier Fadi Kassem Mohammed.

BAKGRUNN: Dette er skyteepisodene som ryster Malmö

– «Lasermannen» skal dø

Malmö-skytteren mistenkes for å stå bak 19 skyteepisoder som til nå har skadet åtte personer og kostet ett menneskeliv. I nesten alle tilfeller har den ukjente skytteren hatt innvandrere som mål.

Over 90 prosent av innbyggerne i Rosengård er innvandrere. Fadi Kassem Mohammed gir ikke opp jakten før «Den nye Lasermannen» er tatt.

SAMMEN I KAMPEN: Væpnede gjenger har samlet seg for å ta opp jakten på «Den nye Lasermannen». Fadi Kassem Mohammed (V) sier til TV 2 at han vil klippe av ham tungen og ørene.  (Foto: Tommy Storhaug)
SAMMEN I KAMPEN: Væpnede gjenger har samlet seg for å ta opp jakten på «Den nye Lasermannen». Fadi Kassem Mohammed (V) sier til TV 2 at han vil klippe av ham tungen og ørene. (Foto: Tommy Storhaug)

– Jeg skal klippe av ham tungen og ørene. Jeg skal kverke ham. Etterpå skal jeg gi ham til politiet uten hode, sier Mohammed.

– Politiet skal ikke ta ham, det skal jeg. Jeg er større enn politiet. Vi skal ta han og hans familie.

Flere personer TV 2 snakker med sier at de har våpen, men at de ikke vil vise dem frem på TV.

– Får vi tak i «Den nye Lasermannen» skal han dø, garantert, sier de.

Vitner: – Skytedesperadoen hadde svarte klær og briller

JAKTER SNIKSKYTTER: Svensk politi og væpnede gjenger jakter på mannen som skyter mot innvandrere i Malmö.  (Foto: SCANPIX)
JAKTER SNIKSKYTTER: Svensk politi og væpnede gjenger jakter på mannen som skyter mot innvandrere i Malmö. (Foto: SCANPIX)

Politiet: Folk må rette seg etter loven

Politiet i Malmö er nå bekymret for at gjengmedlemmer skal få tak i skytteren først, eller kanskje bare en mann de tror er skytteren.

I Sverige har sivile rett til å pågripe personer for kriminelle handlinger, i spesielle tilfeller.

– Men det skal være folk som har brutt loven. Å kjøre rundt og finne folk som man tror har brutt loven, er strengt forbudt. Det er upassende, sier informasjonsansvarlig Göran Hassel i Nordvestre Skåne politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Tirsdag morgen ble det igjen skutt i Malmö. Denne gangen ble politiet kalt ut til Sandbackegången etter melding om et mulig skuddhull i et vindu. Saken ble imidlertid ikke kjent før tirsdag kveld. Politiet vil foreløpig ikke bekrefte om det dreier seg om nye skudd.

Politiet skal ha sikret seg film fra overvåkingskameraer som viser minst en av skyteepisodene i Malmö, men det er ennå ikke sikkert om filmen har fanget opp gjerningsmannen.

Tilnavnet «Lasermannen» ble først brukt om John Ausonius, som skjøt elleve personer fra august 1991 til januar 1992. Saken utløste Sveriges nest største politijakt noensinne.