FÅR KONSEKVENSER FOR SP: Liv Signe Navarsete møtte i Stortingets kontroll  og konstitusjonskomité mandag for å svare på spørsmål om forhold knyttet til inhabilitet i forbindelse med pengegaver til Senterpartiet. (Foto: Holm, Morten/Scanpix)
FÅR KONSEKVENSER FOR SP: Liv Signe Navarsete møtte i Stortingets kontroll og konstitusjonskomité mandag for å svare på spørsmål om forhold knyttet til inhabilitet i forbindelse med pengegaver til Senterpartiet. (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

Navarsete: – Dette er ikke en sak å være stolt av

Liv Signe Navarsete og Terje Riis-Johansen ble grillet i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om pengegavene til Senterpartiet.

– Dette har betydelige konsekvenser for Senterpartiets omdømme i det offentlige rom, sa kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete til TV 2 Nyhetene rett etter den åpne høringen på Stortinget.

Les også: Riis-Johansen og Navarsete grillet på Stortinget

Navarsete innrømmet at hun burde informert de andre Sp-statsrådene om partistøtten fra kraftselskapene Eidsiva Energi og Troms Kraft.

– Holdt det ikke skjult

– Vi forsikret oss ikke om at Riis-Johansen visste det. Det burde vi ha gjort, men vi forsøkte ikke å holde støtten skjult for ham, sier Navarsete.

– Synes du det er forsvarlig at dere ikke får straff når det er begått lovbrudd?

– Det spørsmålet må du i så fall rette til Stortinget. Jeg vil ikke kommentere lovvedtak i Stortinget. Jeg forholder meg til en grundig utredelse fra lovavdelingen i Justisdepartementet, som konkluderer med at jeg var habil i disse sakene.

(Se intervjuet med Liv Signe Navarsete i videovinduet under)

467239

– Er du stolt av hånderingen av denne saken?

– Dette er ikke en sak å være stolt av.

Skulle du ønske den var ugjort?

– Selvsagt, sier kommunal- og regionalministeren.

– Ikke inhabil

Terje Riis-Johansen var den først som ble grillet og han holder fast ved at han ikke visste om de ulovlige pengegavene.

Det har foregått et prosjekt på siden av Senterpartiet som jeg ikke har vært involvert i. Jeg visste ikke om partistøtten som har vært gitt. Det er realiteten, sier Riis-Johansen.

– Hvis du hadde lest og undersøkt alle e-postene du har fått, ville du da vært innhabil i saken?

– I e-postene jeg har fått står det ingenting om støtte fra Eidsiva Energi og Troms Kraft, sier Riis-Johansen.