utsnittsuperb vinterhjul
utsnittsuperb vinterhjul

Derfor er det smart å være merkebevisst når du velger dekk

Vinterdekk kan bety forskjellen mellom liv og død. Les rådet fra Brooms bilekspert.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny bare et lite spørsmål om dekk. Er det ikke sånn at de fleste dekkene som selges i Norge er gode nok til vanlig bruk? Jeg skal ikke kjøre på autobahn eller kjøre rally eller noe sånt med dekkene mine. Jeg skal stort sett kjøre på bar asfalt og noen ganger snø og is. Er det da virkelig verdt pengene å kjøpe et av de bloddyre merkene? Kjenner at det byr meg litt i mot og føler at det er blitt et hysteri på dette området. Har du noen objektive synspunkter på dette?

LES OGSÅ: Mye å spare på vinterdekkene

Benny svarer:

Heisann. Det er mye jåleri ute og går også i bilverdenen, men akkurat når det gjelder dekk er det ganske enkelt: Her er det smart å være merkebevisst!

Kvaliteten varierer nemlig enomt, det ser vi gang på gang i dekktestene. Typisk sett er det en liten håndfull merker som gjør det bra i alle kategorier, så er det de som scorer mer ujevnt - og så er det de som generelt gjør det svakt i de fleste kategorier, også kjent som billigdekkene.

Slik er det fordi det er en skikkelig vitenskap å lage best mulige dekk. Det krever forskning og investeringer og dermed blir også forskjellene store. Her får du rett og slett det du betaler for og akkurat på dekk skal du etter min mening aldri spare. Det handler om trafikksikkerhet og kjøreegenskaper - i verste fall forskjellen mellom liv og død. Da skal du sko bilen din med dekk som er best mulig.

Du kan vinne splitter nye vinterdekk - men da må du skynde deg!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du synspunkter? Skriv i kommentarfeltet under: