Ford Excursion front (Foto: Privat)
Ford Excursion front (Foto: Privat)

Ford Excursion: Dette kaller vi familiebil

Plass til åtte, enorm dieselmotor og 4x4 - til Passat-pris.

Skal du virkelig ha voksen familiebil? Da er Ford Excursion kanskje noe for deg.

Denne enorme SUV-en solgte bra her hjemme i noen år på grunn av relativt gunstige avgifter. Det finnes biler i en rekke avgiftsklasser og med ulike seteløsninger - den Bilinvest i Oslo selger akkurat nå er ganske unik:

MYE bil for pengene

- Ja, dette er kanskje landets eneste Ford Excursion som er registrert som personbil med åtte seter, fordelt på tre seterader. Bilen har således ingen krav til fartsbegrensning eller fartsperre, forteller Øystein Karlsen hos Bilinvest.

2000-modellen har rullet 152 000 kilometer. Prisforlangende er 278 000 kroner - og da får du definitivt MYE bil for pengene.

Klikk her for å se annonsen på bilen

Ford-Excursion-førermiljø (Foto: Privat)
Ford-Excursion-førermiljø (Foto: Privat)

Habil vinterbil

- Ja, den er diger! Det er ikke mange familiebiler som er i nærheten når det gjelder plass. Dette er et funn for store familier - eller de som bare synes det er kjempeluksus å ha mye plass, forteller Øystein.

Excursion ble solgt med to motoralternativer, en V10 bensin og en V8 diesel. Har du et firma som betaler bensinen eller driver du kanskje selv bensinstasjon? Da kan du vurdere førstnevnte. Hvis ikke er det diesel som er tingen her! Her snakker vi skikkelig kraftverk. 7,3-literen har 240 hestekrefter. Og automat - noe annet ville jo vært helt utenkelig.

- Ja, her handler det om å lene seg tilbake og nyte komforten. Med firehjulstrekk med lavgir er dette også en veldig habil vinterbil, reklamerer Øystein.

- Ja, kanskje til og med noe å dra campingvogn eller hestehenger med..?

- He he, ja. Tillatt hengervekt med brems er på - hold deg fast - 4348 kilo. Det burde vel holde for de fleste!

Her er en annen koloss: Les testen på Toyota Land Cruiser V8

Store familier

Ford-Excursion-baksete (Foto: Privat)
Ford-Excursion-baksete (Foto: Privat)

Denne Excursionen er for øvrig en Limited-utgave. Det betyr solid utstyrsliste med blant annet Aircondition, cruise/tempomat, elektrisk åpning/lukking av siderutene i varerommet, el. seter foran, klimanlegg i taket for passasjerer i baksetet, skinninteriør, stigtrinn m/lys som tennes automatisk når en dør åpnes, kjørecomputer og noe som helt sikkert kan komme godt med - parkeringssensor bak.

- Hvem er kjøpegruppa på biler som dette?

- Det er som regel store familier som trenger mer enn et standard, trangt baksete. Også mange som rett og slett synes det er herlig å sitte så høyt og ha all mulig komfort når de er ute på tur.

150-liters tank

- Og helt til slutt, ser at dere presiserer at bilen leveres med full tank - 150 liter: Hvordan er dieselforbruket?

- Slett ikke ille, bil- og motorstørrelse tatt i betraktning. Vi har solgt flere Excursion med diesel, og antar at drivstofforbruket ligger på ca. 1,6 liter på mila ved blandet kjøring.

Litt fristet? Les mer om Excursion i Brooms bruktbilguide - her:

Ford-Excursion-bakfra (Foto: Privat)
Ford-Excursion-bakfra (Foto: Privat)

Hva er din favoritt når det virkelig skal være stor bil? Fortell i kommentarfeltet under: