Det makabre funnet ble gjort på Bjerkesmoen i Åsnes kommune, et område som på 1800-tallet var et rettersted. Og en kvinne med et barn utenfor ekteskapet skal ha blitt halshogd her.

Funnet under anleggsarbeid

– Det er blitt meg fortalt at kvinnen har blitt halshogd, og at kvinnen ble satt på en staur til spott og spe, og så har hodet blitt fjernet, sier lensmann Arne Johan Sigstad i Grue til TV 2.

Det var under gravearbeid med å anlegge ny gang- og sykkelbane at skjelettet ble funnet mandag formiddag. Det fulgte nemlig med opp i grabben til maskinfører Leif Olav Tangen som straks ringte sjefen, som igjen kontaktet politiet.

– Det gikk kaldt nedover ryggen min da. Jeg ringte sjefen og sa at «nå har jeg en litt kvalm opplevelse her. Jeg tror at jeg har gravd frem levninger av et menneske,» forteller Tangen.

Oppsmuldret staur

Politiet rykket ut med åstedsgranskere til stedet som ligger langs riksvei 20 sør-øst for Flisa sentrum. Området ble avsperret, og politiet satt opp etterforskningstelt over funnstedet.

Det ble raskt fastslått at det var skjelettet av et menneske som var avdekket, og at det hadde vært nedgravd svært lenge.

Lensmann Arne Johan Sigstad betegnet først funnet som et mysterium, ettersom politiet ikke hadde meldinger om savnede personer fra området.

En nærmest oppsmuldret staur fulgte med da Tangen kjørte grabben i bakken, og det var den som gjorde at man etter alt å dømme har funnet løsningen på mysteriet.