KONTAKT MED TYSK TERRORCELLE: Bombemannen Lors Dukajev skal ifølge tyske myndigheter hatt kontakt med en tysk terrorcelle. (Foto: Københavns Politi)
KONTAKT MED TYSK TERRORCELLE: Bombemannen Lors Dukajev skal ifølge tyske myndigheter hatt kontakt med en tysk terrorcelle. (Foto: Københavns Politi)

Dansk bombemann knyttes til tysk terrorcelle

Ble pågrepet etter en eksplosjon på Hotel Jørgensen i København den 10. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tsjettsjenske Lors Dukajev, som ble pågrepet etter en eksplosjon på Hotel Jørgensen i København den 10. september, knyttes ifølge tysk politi til en terrorcelle med forbindelser til al-Qaida, skriver Ekstrabladet.

Møtte ekstremt miljø i Bremen

Tyske politikilder bekrefter overfor avisen at Dukajev ved flere anledninger har besøkt den nordtyske byen Bremen, og at han overnattet i en av byens mest ekstremistiske moskeer.

Dukajev skal ha hatt kontakt med en 30 år gammel islamist, som pleier å holde taler i moskeen.

30-åringen ble sammen med sin søster pågrepet og fengslet for fire uker siden, mistenkt for å ha ytt bistand til terrornettverket al-Qaida og en annen islamistisk terrorcelle.

Tyske myndigheter mener at de to, og seks andre pågrepne, er en del av nettverket Global Islamic Media Front, som har direkte forbindelser til al-Qaida.

Rasende over karikaturtegninger

I september ble det kjent at bombemannen Lors Dukajev siden 2005 har vært rasende over Jyllands-Postens Muhammedtegninger.

Dansk politi fant ut av den mystiske bombemannens identitet etter at en en belgisk boksetrener gjenkjente ham fra bilder som ble offentliggjort i Danmark.

Dukajev skal ha mistet benet i en dramatisk hendelse da han var 12 år og på ferie i Tsjetsjenia.

En belgisk mann fortalte at da han som 12-åring var hjemme i Tsjetsjenia, var han en dag ute på en lekeplass da russiske soldater plutselig dukket opp.

– Lors kom seg uskadd hjem, men da han gikk tilbake til lekeplassen dagen etter, hadde russerne lagt ut miner på lekeplassen. Lors tråkket på en mine og det høyre benet ble nærmest sprengt bort, fortalte mannen til den danske avisen BT.

LES OGSÅ: Her bokser bombemannen