NESTEN I BOKS: Ap politiker Hadia Tajik var med på å verve bøssebærere til søndagens tv aksjon. Søndag formiddag mangler bare 500 bøssebærere. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
NESTEN I BOKS: Ap politiker Hadia Tajik var med på å verve bøssebærere til søndagens tv aksjon. Søndag formiddag mangler bare 500 bøssebærere. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Tror på 100.000 bøssebærere

En drøy time før TV-aksjonen 2010 startet, mangler Flyktningehjelpen sentralt kun 150 bøssebærere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Bare i Tromsø og Skien mangler vi nå noen bøssebærere, sier aksjonsleder Christine Svanæs.

Stor pågang

Hun forteller at henvendelsene strømmet på lørdag og søndag fra frivillige som ønsker å gjøre en innsats for Flyktninghjelpen og innsamlingsaksjonen.

– Dette er helt fantastisk. Pågangen har hele søndag vært stor på telefon, og alt ser veldig bra ut. Oversikten vår viser at det en drøy time før aksjonen starter, kun er i Skien og Tromsø vi trenger noen flere bøssebærere, sier Svanæs. Hun regner med at 100.000 bøssebærere vil være mobilisert og klare til å banke på 2 millioner dører når TV-aksjonen starter klokken 16.

Småbedrifter engasjerer seg

– Mye organisering og logistikk må til bare for å unngå at flere bøssebærere banker på samme dør, forteller hun, og opplyser at rekordmange skoler og bedrifter er engasjert i aksjonen i år.

– Svært mange små bedrifter har i år engasjert seg i saken. Tidligere har det mest vært store bedrifter som har støttet aksjonen, forteller hun.

Christine Svanæs sier de ikke har tallfestet noe beløp for hvor mye de håper å samle inn i TV-aksjonen. Målet er å samle inn så mye som mulig, og mobilisere så mange personer som mulig.

Hjelper folk på flukt

Midlene som samles inn, skal gå til å hjelpe mennesker på flukt fra krig og konflikt. Ifølge Flyktninghjelpen er om lag 43 millioner mennesker i dag på flukt på grunn av krig og konflikt.

De har alle odds mot seg, men med pengene som nå samles inn, kan Flyktninghjelpen bidra til at noen flere også i de verste konfliktområdene får dekket de mest grunnleggende behovene – husly, mat, utdanning og juridisk bistand. (©NTB)