NY SKYTEEPISODE: En tekniker fra politiet i arbeid inne i en skredder- og frisørsalong i Malmö sentrum der det lørdag kveld skal ha blitt avfyrt skudd. Ifølge politiet er det uvisst om det dreier seg om et ran eller om en ren skyteepisode. (Foto: Johan Nilsson/Scanpix)
NY SKYTEEPISODE: En tekniker fra politiet i arbeid inne i en skredder- og frisørsalong i Malmö sentrum der det lørdag kveld skal ha blitt avfyrt skudd. Ifølge politiet er det uvisst om det dreier seg om et ran eller om en ren skyteepisode. (Foto: Johan Nilsson/Scanpix)

Nye skudd avfyrt mot butikk i Malmö

En mann med innvandrerbakgrunn sto og strøk klær i skredderbutikken da en person avfyrte skudd gjennom butikkvinduet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Meldingen om at skudd var løsnet kom klokken 18.31, melder Aftonbladet.

Skuddene ble løsnet mot vinduet til en skredderbutikk i Lönngatan i Augustenborg.

Innehaveren av butikken skal ha gått ut da han hørte skudd. Der skal han ha havnet i håndgemeng med gjerningsmannen, som skallet ned innehaveren. Det skriver Expressen. Innehaveren skal være en mann av irakisk opprinnelse.

Kulehull

Politiet opplyser at de har funnet minst to kulehull i vinduskarmen på butikken.

– Vi vet ennå ikke om det handler om et ran eller om det er en ren skyteepisode, sier Hans Nilsson, vakthavende hos Skåne-politiet, til Aftonbladet.

Politiet har et godt signalement på mannen som skal ha løsnet skuddene. Han skal være 170 centimeter lang og hadde på seg en oransje jakke med reflekser og caps. han forsvant på sykkel.

Bakgrunn: Dette er skyteepisodene som ryster Malmö

Stille demonstrasjon

Politiet i Malmö er i høyeste beredskap etter en rekke skyteepisoder den siste tiden. De jager det de tror er en rasistisk snikskytter.

PROTEST: Mukhiddine Sherinov, imam ved Islamic Centre i Malmö, deltok lørdag i demonstrasjonen Forum för interreligiös samverkan arrangerte i forbindelse de mange skyteepisodene i byen den siste tiden. (Foto: Stig Åke Jönsson/Scanpix)

Tidligere lørdag gjennomførte drøyt 50 personer fra Forum for interreligiøst samvirke en stille demonstrasjon mot de mange skyteepisodene som har rammet byen.

Demonstrasjonen ble holdt på bussholdeplassen der en 28 år gammel mann ble skutt tidligere denne uken.

– Vi vil motarbeide de truslene som retter seg mot personer med innvandrerbakgrunn i Malmö. Vi vil også vise at ulike religiøse grupper sier nei til vold. Vi vil ha trygghet for alle uansett etnisk og religiøs tilhørighet, sier imam Mukhiddine Sherinov ved Islamic center i Malmö.

Ingen mistenkte

28-åringen som ble skutt tirsdag kveld, er på bedringens vei og er nå flyttet ut av intensivavdelingen på universitetssykehuset i Lund.

Politiet har ennå ingen mistenkte i forbindelse med de mange skyteepisodene, og ingen personer er pågrepet i saken.

Trolig ble det også fredag kveld løsnet flere skudd i Malmö, men ingen personer kom til skade i disse siste hendelsene. (©TV 2/NTB)