Drew Barrymore startet sin karriere allerede som 11 måneder gammel baby, og hadde en tøff oppvekst i Hollywood.

Hennes historie ble kjent da hun skrev åpent om det turbulente familielivet i boken «Little Girl Lost». For etter hennes gjennombrudd med filmen E.T. i 1982, endte Barrymore som kjent opp med å leve et utagerende liv.

Hun drakk alkohol som niåring, røykte marihuana som tiåring - og tok kokain da hun var 12.

Pippi ble en støtte

I dag forteller Hollywoodstjernen at at Pippi Langstrømpe er et forbilde som har vært en støtte for henne siden barndommen.

– Pippi fikk meg til å føle at jeg kunne få til hva som helst, at man kan gjøre en vanskelig situasjon morsom og at jenter kan få til det meste. Pippi er litt tomboy-aktig, og hun er sterk. Hun gjør alltid det beste ut av en dårlig situasjon. Hun er aldri negativ og takler alt veldig bra, forteller Barrymore til «God kveld Norge».

Mange likheter

For i likhet med Pippi Langstrømpe, ble også Barrymore overlatt mye til seg selv.

Drew Barrymore frigjorde seg fra moren sin da hun var 17 år gammel, og har knapt snakket med henne siden.

Barrymore har ved flere anledninger uttalt at hennes egne foreldre har lært henne mest om hvordan foreldre ikke skal oppføre seg. Det ble naturlig for Drew Barrymore å søke andre rollemodeller, og dermed ble Pippi Langstrømpe hennes store forbilde.

– Hun var virkelig min heltinne da jeg vokste opp. Jeg tenker at alt hun gjør, vil jeg gjøre. Jeg kan bare håpe at jeg kan bli så bra som henne, sier 35 åringen.

Nysingel

I dag er Barrymore nylig blitt singel og aktuell med filmen «Going the distance» sammen med ekskjæresten Justin Long.

Også i voksen alder preger Pippi Langstrømpe Drew Barrymores liv.

På hennes kontor og på speilet i klesskapet hennes, henger det bilder av Astrid Lindgrens rødhårete figur. Hun mener Pippi minner henne på det som er viktig i livet.

– Pippi er det perfekte forbilde for jenter, sier Barrymore

Idag er fremtidsvisjonene hennes klare.

– Jeg vil oppnå lykke, forbli lykkelig, være en lykkelig person, forsikre meg om at menneskene rundt meg er lykkelige og være et godt menneske.