Til tross for en enorm formue, har Trygve Hegnar lavest inntekt av norske redaktører.  (Foto: SCANPIX)
Til tross for en enorm formue, har Trygve Hegnar lavest inntekt av norske redaktører. (Foto: SCANPIX)

SKATTELISTENE:
Hegnar nederst på inntektslisten blant redaktørene

Men Kapital-redaktøren er på topp på formuelisten.

Til tross for vanskelige år for den norske mediebransjen, hevet norske redaktører respektable lønninger i 2009. TV-redaktørene kommer bedre ut lønnsmessig enn avisredaktørene.

Les også: Han er Norges rikeste

Øverst på inntektslisten står ansvarlig redaktør og administrerende direktør i TV Norge, Harald Strømme , med en inntekt på 8.065.893 kroner.

Søk i skattelistene her

Hegnar på bunn

Redaktør i Kapital og Finansavisen, Trygve Hegnar , ligger overraskende nok nederst på inntektslisten med beskjedne 378.730 kroner i inntekt.

Les også: Disse betalte mest skatt

Men Hegnar som også er kjent som investor har mer enn nok til salt i grøten. Formuen hans lyder nemlig på 510 millioner kroner, noe som er soleklart mest blant redaktørene.

Hildrum ned 85 prosent

Inntektsvinneren fra 2008 var sjefredaktør og konsernsjef i TV 2, Alf Hildrum , med en inntekt på hele 22 millioner kroner. I 2009 var imidlertid inntekten hans 85,3 prosent lavere på 3,2 millioner. Dermed ligger han som nummer to på inntektslisten blant redaktørene.

Les også: Her er Norges rikeste under 25 år

Blant avisredaktørene er det ansvarlig redaktør i VG, Bernt Olufsen , som har høyest inntekt med 2,4 millioner. Dette gir en femteplass på redaktørlisten.

Journalisten som skrev denne artikkelen hadde i fjor en inntekt på 253.532 kroner og betalte 80.569 kroner i skatt