Pep (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
Pep (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

Guardiola gleder seg til å treffe Solbakken

- Det er åpenbart at han har gjort det bra, sier Pep Guardiola om Ståle Solbakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona (TV 2 Sporten): På pressekonferansen i forkant av onsdagens kamp mellom Barcelona og FCK snakket trener Pep Guardiola om motstanderen. Han roste FCK og trener Ståle Solbakken.

- Dette blir sesongens nest viktigste kamp. De har klart seks av seks poeng. Det er åpenbart at vi møter et farlig lag. Vi gjør en veldig stor feil om vi ikke tar dette alvorlig og ser på dem som farlige, sa Guardiola.

- Hvis vi vinner i morgen kan vi allerede tenke på neste runde. Derfor er denne kampen så viktig.

Les også: Solbakken holder HamKam-Raufoss over Barca-kampen

- Hva tenker du om Ståle Solbakken?

- Det er åpenbart at han har gjort det bra. Det viser resultatene. Så jeg gleder meg til å treffe ham i morgen, sa Guardiola til TV 2 Sporten.

Guardiola ble ellers flere ganger konfrontert med Zlatans Ibrahimovics negative uttalelser om han som trener, men lot seg ikke hisse opp.

- Jeg er ikke bare Pep, jeg representerer også Barcelona og kan derfor ikke kommentere det. Jeg respekterer hans mening og kan si at han hjalp oss mye i fjor.

Messi er også obs på FCK
Stjernespiller Lionel Messi er også klar over at FCK er en vanskelig motstander.

- De blir farlige. De har vunnet begge sine kamper, også borte i Hellas. Noe som er veldig vanskelig. Vi vet godt hvem vi møter, men vi vil gå ut for å vinne. Og uansett hva de sier i forhold til dette møtet, vil vi respektere våre rivaler og gå på banen og prøve å bryte ned deres forsvar med hurtig pasningsspill, sa Messi.

- Det er ikke overraskende at de har vunnet sine to første kamper. Rett og slett fordi at er man i Mesterligaen fortjener man å være der. Men det er kanskje litt uvanlig siden de er nye i Mesterligaen.

Ballelegenanten har ikke vært i blendende form i det siste og ble spurt om fremtiden sin. Det avgjøres onsdag om han spiller.

- Som jeg har sagt tidligere, håper jeg at jeg blir livet ut i denne klubben. For meg har det siste året har vært litt på og av, men vi vant ligaen og kunne ha vunnet Mesterligaen. Jeg synes det har gått OK.

For Barcelona er det usikkert om Xavi vil bli spilleklar etter skade.

- Han er en viktig spiller, men når du ser på troppen så bør vi ha mer enn gode nok spillere til å erstatte ham, sa Messi.