MÅTTE GÅ: Roy Keane (Foto: ANDREW YATES/AFP)
MÅTTE GÅ: Roy Keane (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Her er stjernene Ferguson kastet på dør

Wayne Rooney er langt fra den første stjernen på Old Trafford som får smake på Sir Alex Fergusons vrede.

Manchester United-fansens store ikon, Wayne Rooney, ser ut til å være ferdig på Old Trafford.

- Hvis det er en konflikt, så er det bare en vinner: Ferguson. Ferguson sa til meg en gang at han alltid tenker på hva som er best for Manchester United.

Engelske aviser hevder de har sikre kilder på at stjernespissen forlater klubben i januar etter en heftig krangel med Sir Alex Ferguson.

Men Rooney er langt fra den første stjernespissen som får smake på Fergusons vrede. Han skriver seg inn i rekken av toppspillere som ble større enn klubben – og måtte ta sin hatt og gå.

- Hvis det er en konflikt, så er det bare en vinner: Ferguson. Ferguson sa til meg en gang at han alltid tenker på hva som er best for Manchester United. Jaap Stam, Paul Ince, Roy Keane og David Beckham var alle gode fotballspillere, men måtte gå, sa redaktør Lars Morten Olsen i United-supporteren til TV 2 Sporten.

Her er andre kjente spillere Ferguson kastet på dør:
Disse stjernene ble - i Fergusons øyne - større enn klubben:

MÅTTE GÅ: Paul Ince. (Foto: PA Wire/Pa Photos)
MÅTTE GÅ: Paul Ince. (Foto: PA Wire/Pa Photos)

PAUL INCE:
Paul Ince spilte en rekke strålende sesonger på Uniteds midtbane og var høyt elsket på fansen. Men Ferguson skal ikke ha likt at Ince etter hvert utviklet for stort ego i managerens øyne, og solgte midtbaneterrieren til Inter Milan.

MÅTTE GÅ: Jaap Stam (Foto: ALASTAIR GRANT/AP)
MÅTTE GÅ: Jaap Stam (Foto: ALASTAIR GRANT/AP)

JAAP STAM:
Ble av mange kåret til et av Fergusons beste kjøp etter å ha blitt hentet fra PSV i 1998. Markerte seg som en av Premier Leagues beste stoppere i løpet av sine tre år på Old Trafford. Han bidro til tre seriegull, et FA-cuptrofé og Mesterliga-pokalen i sin tid i United. Men noen litt nedsettende kommentater i sin egen selvbiografi falt dårlig i smak hos Ferguson, som svarte med å kvitte seg med stjernestopperen.

MÅTTE GÅ: David Beckham (Foto: PAUL BARKER/AFP)
MÅTTE GÅ: David Beckham (Foto: PAUL BARKER/AFP)

DAVID BECKHAM:
Ferguson likte dårligere og dårligere at Beckham etterhvert ble mer et moteikon enn et fotball-ikon, og kvittet seg med megastjernen etter å ha blant annet sparket Ole Gunnar Solskjærs sko i ansiktet til Beckham etter en heftig garderobekrangel.

MÅTTE GÅ: Roy Keane (Foto: JON SUPER/AP)
MÅTTE GÅ: Roy Keane (Foto: JON SUPER/AP)

ROY KEANE:
Roy Keane hadde en enorm innflytelse i garderoben og et vanvittig vinnerinnstinkt. Midtbanegeneralen hadde en skyhøy stjerne hos Ferguson, men etter at Keane kritiserte egne lagkamerater på MUTV var det over og ut etter 12 sesonger på Old Trafford.

MÅTTE GÅ: Ruud van Nistelrooy. (Foto: JON SUPER/AP)
MÅTTE GÅ: Ruud van Nistelrooy. (Foto: JON SUPER/AP)

RUUD VAN NISTELROOY:
En målmaskin av de sjeldne i løpet av sine fem år på Old Trafford. Men Van Nistelrooy klaget over å ha blitt plassert på benken i en kamp, og dermed måtte stjernespissen pakke sammen sakene sine og forlate «Drømmenes Teater» - han også.