IKKE DRØMMEDAMA: Leder i KrFU, Elisabeth Løland, sier AUF ikke er «drømmadama», men kan godt tenke seg å samarbeide om enkeltsaker.
IKKE DRØMMEDAMA: Leder i KrFU, Elisabeth Løland, sier AUF ikke er «drømmadama», men kan godt tenke seg å samarbeide om enkeltsaker.

– AUF er ingen drømmedame

Kristelig Folkepartis Ungdom beklager AUFs mangel på samarbeidsvilje, etter at den nye lederen Eskil Pedersen søndag lukket døra for en regjering sammen med KrF.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om AUF ikke er «drømmedama» til KrFs ungdomsparti, vil ledelsen gjerne samarbeide om enkeltsaker.

– KrFU vil gjerne samarbeide med AUF i saker vi ungdommer sammen kan presse regjeringen til å ta bedre valg. For eksempel bør vi kunne stå sammen om å presse Stoltenberg i miljøsaken og for å øke fattigdomshjelpen til verdens aller fattigste, sier Elisabeth Løland, leder i KrFs ungdomsparti.

Avviste flørtingen

Men hun påpeker at hvis det viktigste for den nye AUF-lederen er å gjøre KrF til fiende, er et samarbeid mellom AP og KrF heller ikke interessant for Kristelig Folkepartis Ungdom.

– Dersom AUF ikke er med på å samarbeide om noen saker, er det miljøet og de fattigste som taper på det, ikke KrF, sier Løland

Søndag holdt den nyvalgte lederen i Arbeiderpartiets ungdomsparti sin første tale. Pedersen omtalte det som rørende at lederen av KrFs strategiutvalg Dagrun Erisken har invitert til samarbeid med Arbeiderpartiet, men avviste flørtingen med et bestemt og kontant nei

– AUF var fødselshjelpere til den rødgrønne regjeringen. Vi skal ikke gi kunstig åndedrett til noen som er mot abort og ikke akspetrer homofili, sa Pedersen til kraftig applaus fra landsmøtet.

Vil ikke samarbeide

Han slo fast at Kristelig Folkeparti gjerne kan bytte side fra høyre til venstre i politikken, men avviste samtidig et hvert samarbeid med partiet i regjering.

– Vi gjør ikke døra høy og porten vid for mindre toleranse. Vår krystallklare beskjed er at vi kommer aldri til å akseptere regjeringsamarbeid med KrF, sa Pedersen. (NTB/TV 2)