Abid Raja (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)
Abid Raja (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)

Raja: – Ekstremister skremte folk fra dialogmøte

Ytterliggående muslimer klarte å skremme folk fra å komme på dialogmøtet om religiøs ekstremisme søndag, hevder Abid Q. Raja.

– Flere som sa de ville komme og holde innlegg, har holdt seg borte av frykt for å bli stemplet som vantro og frafallen. Dette er så sosialt belastende at folk ikke har tort å delta på dette møtet, sier Raja til NTB.

Ventet bråk

Det var knyttet spenning til hvordan debatten ville forløpe under det nær tre timer lange dialogmøtet på Litteraturhuset i Oslo søndag ettermiddag.

Raja selv hadde ventet bråk etter å ha fått voldsom og truende kritikk for sin moderate islam fra muslimer med ytterliggående synspunkter. Men da debatten startet var det nettopp de ytterliggående som glimret med sitt fravær.

Drapstrusler

Ifølge Raja selv har han også fått mer eller mindre direkte volds- og drapstrusler rettet mot seg av navngitte personer på Facebook. Han mener de han betegner som ekstremister er «farlige og samfunnsskadelige».

– Selvfølgelig er det skremmende, men jeg kan ikke la disse menneskene true meg til taushet. De vil ikke ha debatt. Det er synd. De bruker dramatiske virkemidler, og stempler folk som vantroende, sier Raja. (©NTB)