Porsche_928_bakskjerm (Foto: Privat)
Porsche_928_bakskjerm (Foto: Privat)

Se hva Nils fant på sin Porsche 928

Dette prosjektet ble litt større enn han hadde tenkt...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Akkurat nå kan du vinner splitter nye felger og vinterdekk her på broom.no.

Broom-julenissen slår nemlig til igjen – denne gangen utenfor sesong! I samarbeid med Super Dekk Service gir vi bort tre sett splitter nye felger med vinterhjul til de som fortjener det aller mest.

Bidragene strømmer inn. Her er et av dem – fra Nils som har gitt seg i kast med et skikkelig bil-prosjekt. Her er e-posten han har sendt til oss:

Alle frarådet

Porsche_sverige (Foto: Privat)

Hei Broom! Jeg vil gjerne melde meg på i konkurransen om å vinne vinterdekk til bilen! Jeg kjøpte meg i våres en Porsche 928 1979 fra Sverige, stått lagret i 10år+ og generelt sett et prosjekt som alle frarådet meg til å kjøpe.

På det verste anbefalte folk heller at jeg skulle kjøpe en Speedster (!). Men nei, jeg tok sjansen, henta den inn fra Sverige på fire stive hjul (bremsene var selvfølgelig rusta fast), og etter masse overhaling av bremsecalipere, nye sommerdekk, og div. småreparasjoner er den endelig på norske skilter.

Vegvesenet krevde jo bl.a. original eksospotte, og denne måtte jeg da langt inn i de svenske skoger for å få til en halv-fornuftig pris.

Fortjener å reddes

Det som ikke var fullt så morsomt var at under den fine lakken, lå opptil flere cm med sparkel. Så budsjettet fikk seg et alvorlig ballespark, når jeg nå må skjære ut, og sveise inn nye bakskjermer.(dere kan jo gjette hva DET koster).

Bare frontskjermene koster jo, originalt fra Porsche, like mye som statsbudsjettet i Lichtenstein. Og som arkitektstudent på andre året er ikke inntekten direkte skyhøy, heller ... Slekta lurer på om jeg har gjort et dårlig kjøp, men noen biler fortjener å reddes fra en skjebne som delebil!

Morsomme kvelder

Når jeg i tillegg skar motoren på løpsbilen min forrige sesong, en Super Seven med Blackbirdmotor, så blir det svært lite penger igjen til vinterdekk på godbilen ... For ulikt en stor andel andre Porscheeiere, er jeg av den oppfatning at bilen skal BRUKES, og den skal ikke få stå i fred i vinter;-)

Håper inderlig at jeg kunne fått litt hjelp til å få på vinterdekk på bilen. Da blir det garantert noen morsomme kvelder på isbanen i Sigdal – også får jeg jo en knall vinterbil!

Legger ved bilder fra det stusslige lageret jeg reddet den fra, hvordan perlen ser ut i dag, og de "fine" bakskjermene. Med vennlig hilsen Nils Henningstad.

Porsche_928_Norge (Foto: Privat)

LES OGSÅ: Porsche-klassiker til 100 000,-

Bli med du også:

Har du Norges mest slitte vinterhjul i garasjen/kjelleren? Endte vinteren i fjor med at du punkterte på alle fire hjul? Har du hatt så mange andre påkostninger på bilen din at det siste du har råd til nå er nye dekk? Eller har du kanskje en helt annen – og enda bedre – grunn?

Da må du fortelle det til oss! E-post-adressen er redaksjonen@broom.no. Legg gjerne også et bilde som illustrasjon, hvis du har det.

Førstepremie:

16” Nokian/Michelin pigg/piggfritt pakke med Mega Wheels Rotera alufelger

MEGA-Rotera-20100514-0023-(

205/55R16, følgende alternativ på dekkmønster:

Michelin X-Ice XI2 piggfritt, Michelin X-Ice North 2 pigg,

Nokian Hakkapeliitta R piggfritt, Nokian Hakkapeliitta 7 pigg

Michelin og Nokian er alltid blant testvinnerne, og leverer noen av de ypperste vinterdekkene som finnes på markedet.

Her er en annen som har veldig lyst til å vinne:

Andre- og tredjepremie:

15 eller 16“ dekk og felgpakke fra Marshal (15” piggfritt er Nexen Winguard Ice alternativet), levert med Mega Wheels Rotera felger

KW31_30_MARSHAL-(Medium)

195/65R15 pigg eller piggfritt, eller 205/55R16 pigg eller piggfritt.

Marshal er dattermerket til Kuhmo, produsert i Sør-Korea.

Adressen for å være med er altså redaksjonen@broom.no.

Super_dekk_LOGO_t

På superdekk.no kan du se hvordan felgene vil se ut på din bil, i felgkonfiguratoren.

Du kan også lese mer om de ulike dekkene.

Skriv inn til oss så fort som mulig – lykke til!

SE OGSÅ: Her er noen som går hakket lenger enn svidd gummi: