Lørenskog (Foto: TV 2/)
Lørenskog (Foto: TV 2/)

Lørenskog fratatt seks poeng

Lørenskog får poengstraff for å ha brukt ikke-spilleberettigede spillere.

Forbundsstyret i Norges Ishockeyforbund har bestemt at Lørenskog trekkes 6 poeng for å ha benyttet fire ikke-spilleberettigede spillere i de seks første kampene av årets Get-liga. Det melder forbundet i en pressemelding på hockey.no.

Poengtrekk
Ishockeyforbundet melder videre at resultatene fra Lørenskogs spilte kamper blir stående. Klubben blir også bøtelagt med kr 1500 pr spiller pr kamp, til sammen kr. 30 000.

Forbundet henviser til NIHFs lov §22d:

«Kravet om betalt overgangsgebyr fremgår av NIHFs lov §22d og Overgangsreglementets §6 E, 5, som sier at en spiller ikke er spilleberettiget for sin klubb før hans overgang er i orden, og beskjed er gitt fra Norges Ishockeyforbund. Overgang anses som i orden når overgangsgebyr er betalt, ref Overgangsreglementets §1a», heter det i pressemeldingen.

Lørenskog har mulighet til å anke avgjørelsen til NIHFs appellutvalg.

Poengtrekket betyr i så fall at Lørenskog faller ned til 7.-plass på tabellen med ni poeng. Før poengtrekket lå klubben på fjerdeplass med 15 poeng.

Glemte å betale overgangsgebyr
TV 2 Sporten får opplyst at bakgrunnen for overgangsrotet beror på en intern kommunikasjonssvikt. Bakgrunnen at Lørenskog delte klubben i en eliteavdeling og en breddeavdeling tidligere i sommer, før de begynte å handle spillere. Det ble også opprettet et aksjeselskap som har ansvaret for den markedsmessige og økonomiske driften av elitelaget.

Breddeavdelingen i klubben skal så ha mottatt en faktura på til sammen kr. 6000 for overgangsgebyrer for seks norske spillere.

Breddeavdelingen betalte bare to av overgangene da dette var for aldersbestemte spillere. Overgangssummene for de fire seniorspillerne ble imidlertid ikke betalt - og det er grunnen til at Lørenskog nå straffes.

At klubben glemte å betale 4000 kr ble dermed meget kostbart for klubben.

Intern misforståelse
Leder i breddeavdelingen til Lørenskog, Terje Sletbak, bekrefter det intrufne.

Han forteller at det har skjedd en intern misforståelse i forbindelse med betalingen av fire overgangsgebyrer for spillere til A-laget.

- Jeg betalte overgangssummene for de aldersbestemte spillerne og videresendte fakturaen for seniorspillerne til daglig leder i aksjeselskapet. Jeg trodde at overgangene ble betalt, men sannsynligvis har det skjedd en glipp på grunn av omorganiseringen og den store arbeidsbyrden til den daglige lederen, forklarer han til TV 2 Sporten.

Han forteller at glippen ikke ble oppdaget ettersom Norges Ishockeyforbund aldri sendte noen purring på overgangsgebyrene, til tross for at forfallsdatoen var tre dager før seriestart.

- Jeg vil også reise et stort spørsmålstegn ved Norges Ishockeyforbund, fordi jeg per mail gjorde dem oppmerksom på at de fire seniorovergangene ville bli utført separat da jeg betalte delgebyret for den ene breddespilleren. Jeg mener de burde gjort en avsjekk på det da og gitt oss beskjed om at de ikke var betalt, sier han.

Lørenskog ble først gjort oppmerksom på at gebyrene ikke var betalt i begynnelsen av oktober.

- Da ble det betalt med en gang, sier Sletbak.

- Et arbeidsuhell
Sletbak synes kjennelsen med å gi klubben seks poengs poengtrekk i tillegg til bøter er for streng.

- Det var et arbeidsuhell som sanksjonen ikke er i tråd med. Det var ikke en bevisst handling. Alle overgangspapirer var signert og spillerlisensene ble betalt. Jeg mener man burde sett gjennom fingrene på dette. En ting hadde vært dersom vi mottok en purring og likevel ikke betalte, men det ville være meningsløst å bevisst unngå å betale de 4000 når man vet at straffen er kr 1500 pr spiller pr kamp hvis man ikke betaler.

Ikke avgjort om de vil anke
Styreleder i Lørenskog Elite, Kjell Erik Oseberg, synes i likhet med Terje Sletbak at det er uheldig at forbundet ikke sendte en purring på fakturaen slik at glippen kunne ha blitt oppdaget tidligere.

- Det er normal praksis å sende en purring når en regning har forfalt, men det skjedde ikke. Når det er sagt har vi gjort en feil og vi må stå for den feilen vi har gjort, sier han til TV 2 Sporten.

Han forteller at klubben ikke har tatt stilling til om de skal anke straffen.

- Det blir opp til styret å ta stilling til. Vi har 14 dager på oss og vi vil vurdere hva vi gjør i løpet av kort tid, sier han.

Synd på spillerne
Han synes det er synd at spillerne straffes for administrative feil.

- Det er spillerne det er synd på i denne saken. Det er de som er ute i krigen og skaffer oss poeng, avslutter Oseberg.

Lørenskog-spillerne skulle ifølge Oseberg bli informert om poengtrekket på spillerbussen på vei til bortekampen mot Storhamar.