Denne Mercedesen fikk et brutalt møte med elgen på vei nordover på riksvei 3 ved Nytrøa onsdag kveld. (Foto: Fotograf:Eirik Røe, retten.no/ANB)
Denne Mercedesen fikk et brutalt møte med elgen på vei nordover på riksvei 3 ved Nytrøa onsdag kveld. (Foto: Fotograf:Eirik Røe, retten.no/ANB)

Slik ser bilen ut etter møtet med elgen

Hvor galt det går, har mye med alderen på bilen din å gjøre.

På ett døgn har det vært to kraftige kollisjoner mellom personbil og elg på riksvei 3 i Nord-Østerdal. Det skriver Arbeidets Rett.

Tirsdag kveld smalt det ved Langodden sør for Alvdal. En personbil fikk frontruta og to av siderutene knust i møte med elgen.

Onsdag kveld rykket ambulanse, brannvesen og politi ut da det ble meldt om elgpåkjørsel ved Nytrøa nord for Lonåsen på riksvei 3.

Døde momentant

En personbil på vei nordover fikk frontruta knust, og sjåføren og en passasjer pådro seg kutt- og sårskader som følge av smellen.

- Elgen traff fronten, landet på taket og døde momentant, sier bilberger Roger Nygårdshaug ved Autoskade Tynset.

Han har rykket ut ved begge elgpåkjørslene.

Eldre årsmodeller

- Slike smeller er naturlig nok skremmende opplevelser. Det verste er når elgen havner inne i kupeen, men det er sjeldent. Det vanlige er sårskader som følge av glassplinter, sier Nygårdshaug.

Begge bilene har i tillegg til knuste ruter fått kraftige bulker som følge av møte med elgen.

- Det er stor forskjell på eldre årsmodeller og nyere biler. De eldre modellene blir fort totalvrak etter slike smeller, sier Nygårdshaug.

Du kan lese mer om bil og trafikk på retten.no - klikk her

LES OGSÅ: Her treffer han elgen i 150 km/t