PepaKrogh
PepaKrogh

- Vi er sikkert Tippeligaens minst kjente landslagsspillere

Starts Avni Pepa og Kongsvingers Lars Christian Krogh Gerson er Tippeligaens ukjente landslagsspillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avni Pepa (21) og Lars Christian Krogh Gerson (22) er Tippeligaens kanskje to minst profilerte landslagsspillere. Pepa spiller på Kosovos landslag, mens Krogh Gerson representerer Luxembourg.

Søndag kveld møtes de på banen når Kongsvinger tar imot Start på Gjemselund. Krogh Gerson starter som venstre indreløper og må dermed belage seg på å møte Pepa i flere dueller i løpet av kampen. Pepa starter på Starts høyreback.

Pepa debuterte for Kosovo
21 år gamle Avni Pepa har kosovoalbanske foreldre og spilte for Kosovo i lørdagens treningskamp mot det sveisiske klubblaget Xamax Neuchatel. Det var hans første landskamp.

- Jeg spilte fra start og det gikk bra. Jeg spilte 70 minutter og vi vant 2-0, forteller Pepa.

Han er stolt over å kunne representere Kosovo på fotballbanen

- Det er en ære for meg. Kosovo har opplevd mye krig og fortjener et landslag. Jeg føler meg mer albansk enn norsk og derfor er det et naturlig valg, sier Pepa.

Starts Anvi Pepa må stå over mot Molde grunnet karantene. (Foto: Teigen, Trond Reidar/Scanpix)

Håper på VM-kvalik
Ettersom Kosovo ikke er anerkjent som en nasjon av FN, får heller ikke Kosovo være med i UEFA og FIFA. Derfor må republikken foreløpig nøye seg med privat arrangerte treningskamper.

Pepa håper og tror at landslaget skal få innvilget deltakelse i kvalifiseringen til VM i Brasil i 2014.

- De signalene vi fikk når jeg var med på samlinga var at vi skal få være med på neste trekning til VM, men jeg vet det ikke sikkert, men det var det de sa.

Pepa trekker frem Hannover-spilleren Altin Lala som den største profilen som var med på forrige treningskamp. Også Helsingborgs Ardian Gashi har vært fast inventar for Kosovo, men han var skadet og gikk glipp av lørdagens kamp.

TV 2 PLAY: Se intervju med Pepa før kampen mot KIL

- Kunne gitt Norge god match
Avni Pepa mener Kosovo har et bra lag som kan bite godt fra seg.

- Det tror jeg, men det er noe annet å møte Frankrike og England enn et klubblag fra Sveits.

- Hadde dere kunnet gi Norge god motstand?

- Jeg tror vi hadde gitt de match, men Norge er jo veldig bra under Drillo, så det ville helt sikkert blitt vanskelig, sier Pepa.

Tippeligaens minst kjente?
I kveld møter han Kongsvingers Lars Christian Krogh Gerson som spilte landskamper for Luxembourg denne uken.

- Er dere Tippeligaens minst kjente landslagsspillere?

- Hehe, det er vi helt sikkert, ler Pepa.

Krogh Gerson mener heller ikke at det er utenkelig.

- Ja, det kan jo hende. Jeg vet ikke om så mange andre i Tippeligaen som spiller for små landslag, sier Krogh Gerson til TV 2 Sporten.

Gerson fikk bryne seg mot Hleb
Lars Christian Krogh Gerson har mor fra Kongsvinger og far fra Luxembourg. Midtbanespilleren debuterte for Luxembourg våren 2008 og var med i A-landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Hviterussland (0-0) og Frankrike (0-2-tap).

0-0-resultatet gjorde at Luxembourg tok sitt første poeng i kvaliken hittil. Krogh Gerson fikk en snau halvtime som innbytter.

- Det var gøy, moro med poeng i hvert fall. Alexander Hleb var god for Hviterussland, men ellers var de ikke all verden. Vi hadde muligheten til å avgjøre på slutten,

Mot Frankrike måtte han imidlertid slite benken i 90 minutter.

- Jeg var på vei inn, men så fikk vi et rødt kort og måtte sette inn en forsvarsspiller. Det var jo litt synd.

Lars Christian Krogh Gerson må stå over mot Brann grunnet tre gule kort. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Oppdaget som 16-åring
Han forteller at Luxembourg-karrièren startet da han ble invitert til å trene en uke med U17-landslaget som 16-åring. Der gjorde han et positivt inntrykk og ble tatt med i U17-landslagstroppen. Senere har han også spilt for U19-landslaget.

Da han fikk innkallingen til A-landslaget var valget derfor enkelt.

- Når jeg fikk innkallingen til A-landslaget tenkte jeg ikke noe over det. Jeg har fått så mange gode erfaringer fra U-landslaget. Det har gjort meg til en bedre spiller og det er bedre å få mange sjanser og å bygge opp internasjonal erfaring med Luxembourg, enn å vente på en sjanse som kanskje kan komme for Norge.

TV 2 PLAY: Se intervju med Krogh Gerson før kampen mot Start