Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Mye av det jeg får kritikk for er at jeg kanskje fremstår som litt streng og litt sint og kanskje litt hissig, og det føler jeg er litt urettferdig for jeg er jo verken streng eller hissig eller sint, sier Siv Jensen til «God kveld Norge».

Vil forandre seg

– Det jeg nå gjør, er å se på meg selv på opptak for å prøve og finne ut hva det er som gjør at jeg ser så sint ut. Jeg tror at når jeg konsentrerer meg, så rynker jeg panna - og det jeg nå prøver på er å tenke at jeg må åpne opp ansiktet mer og lukke opp øynene mer. Da ser jeg så mye blidere ut, men det er vanskelig å venne seg av med en uvane, sier Jensen.

Vant til rykteflom

Som leder av Fremskrittspartiet har Siv blitt vant med at mange har en mening om henne.

Stadig dukker spekulasjoner om hennes privatliv opp i mediene. Jensen har også vært utsatt for en rykteflom omkring sin seksuelle legning, og blir stadig vekk spurt om hvorfor hun er singel.

– Det jeg ofte synes er fascinerende med at spørsmålet kommer er jo at jeg som singel representerer den raskest voksende gruppen mennesker i landet.

Har ingen mørke hemmeligheter

– ... og den der ideen om at fordi jeg er politiker, da skal måtte ha mann og barn og rekkehus og bil og bikkje - hvis jeg faller utenfor den stereotypen der, så er det liksom noe galt med meg da?, sier Jensen.

Siv sier at det ikke er noe rart med henne.

– Det er bare det at det er slik livet mitt er for tiden. Og jeg har ikke noen mørke hemmeligheter som jeg er redd for at folk skal finne ut av, overhodet ikke, forteller Siv, som til tider har tatt grafsingen av privatlivet sitt svært personlig.

– Jeg ble lei meg

– En stund ble jeg veldig lei meg, for det var en mistenkeliggjøring av at man ikke trodde på meg fordi det er slik at jeg lever livet mitt slik jeg lever det. Og det ingen tenker på når de stiller meg alle disse spørsmålene er jo - tenk hvis dette er sårt for meg, da, sier Siv.

– Er det det?

– Det er veldig privat og veldig personlig. Og når man lever et liv slik som jeg gjør som er så eksponert - det er ikke bare lett, sier hun.

Og:

– Når du alltid skal bli spurt om det der ... Hvorfor spør ingen Jens Stoltenberg om hvordan sexlivet hans er med kona, da? Folk har jo ikke noe med det, men de spør ikke om det. Fordi at fordi han er gift så er det per definisjon bra. Det er jo ikke sikkert det, sier Siv Jensen.