VIL IKKE HA KULTURPRIS: Øystein Sunde. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
VIL IKKE HA KULTURPRIS: Øystein Sunde. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Sunde: – Vil ikke ha pris foreslått av Frp-gubbe

Øystein Sunde ønsker ikke å bli nominert til Hedmark Fylkeskommunes kulturpris, fordi han er foreslått av av en Frp-politiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er en Frp-gubbe som i flere år har nominert meg til kulturprisen. Det hadde ikke vært festlig å få en kulturpris foreslått av en representant for det mest kulturfiendtlige partiet på tinget,skriver Sunde i en mail til Hamar Arbeiderblad.

Det er Frps fylkespolitiker Tor André Johnsen som i flere år har engasjert seg fordi Sunde ikke har fått kulturprisen. Han har selv foreslått Sunde to ganger og stilt spørsmål ved hvorfor ikke Sunde har fått prisen, som deles ut av fylkesrådet. Dette mente flere politikere var utidige spørsmål fordi de ble tatt opp etter at årets vinner var annonsert, ifølge Hamar Arbeiderblad.

– Merkelig

Frp-politikeren er overrasket over Sundes reaksjon.

– Dette synes jeg er merkelig og det hele faller jo på sin egen urimelighet. For det første er jeg ikke noen gubbe og for det andre er vi ikke kulturfiendtlige, og i alle fall ikke imot kulturprisen det handler om her, sier han.

– Vil du fortsette å foreslå Sunde?

– Ikke til neste år, men om noen år kanskje når dette har roet seg ned. Jeg står fortsatt på at jeg mener han fortjener prisen, sier Frp-politikeren til lokalavisen.

Vil ikke være fanesak

Det er en måned siden Tor André Johnsen fra Frp foreslo Øystein Sunde til årets pris. Noe også Ringssaker Arbeiderparti gjorde. Det resulterte i en mail fra Sunde til kultursjefen i fylkeskommunen der han skriver at kulturprisen etter det han har brakt i erfaring er en meget politisk affære.

– Siden jeg ikke vil være fanesak for noe politisk parti, vil jeg be om å få slippe, hvis noen skulle komme på tanken å foreslå meg, skrev han ifølge Hamar Arbeiderblad.