Frps seniorgeneral Carl I. Hagen går hardt ut mot de politiske partiene i sin nye boken «Klar Tale». (Foto: TV 2)
Frps seniorgeneral Carl I. Hagen går hardt ut mot de politiske partiene i sin nye boken «Klar Tale». (Foto: TV 2)

Carl I. Hagen:
– Klimaendringene er ikke menneskeskapte

Carl I. Hagen kaller det klimabløffen, og det er langt fra den eneste kontroversielle meningen som kommer frem i hans nye debattbok «Klar Tale».

– Om politikerne hadde trodd på klimatrusselen, så hadde de gjort noe med det. Men de gjør jo ingenting!, sier Carl I. Hagen til God morgen Norge.

Klimabløffen

Selv tror han ikke på klimatrusselen, og snakker om den store klimabløffen. Hagen påstår å kunne finne frem 31 000 navn med titler, mastergrader og professorer, som er imot det FN sitt klimapanel står for. Et klimapanel som han understreker er et regjeringspanel åpnet av politiske myndigheter.

– Vi har klimaendringer, ja. Men at det skyldes de tre-fire prosentene CO2 som mennesker slipper ut har jeg liten tro på, sier Hagen.

Les også: Carl I. Hagen starter eldreopprør på Facebook

– SV gjør ingenting!

Klimabløffen er et av flere temaer han diskuterer i sin nye debattbok «Klar tale», som kommer ut i neste uke. Der diskuterer han også de andre partiene.

– Det gleder meg at alt det som særpreget SV for noen år siden, er borte, sier Hagen.

Han peker på motstanden mot NATO, anti-amerikanismen, miljø og klimapolitikken. Alt er borte.

– Nå støtter de Afghanistan, de støtter at vi skal kjøpe amerikanske jagerfly, og klima, det bare preiker de om. De gjør jo ingenting!, sier Hagen.

Heller ikke som skoleparti mener han at SV har gjort noe verd å snakke om.

SV-høner

Hagen skriver i boka at SV har vist null respekt for dem som skaper godene som siden skal deles, og han bruker eventyr til å beskrive dette:

«Så spurte hun om noen ville hjelpe henne med å bake boller. Ingen stilte opp. Hun bakte og stekte bollene selv. Lukten spredde seg. Den var aldeles nydelig den lukten. Da kom de andre hønene og sa: Vi må dele godene likt. Typiske SV-høner», står det i boka.

Partier forsvinner

For Kristlig Folkeparti (KrF) ser Carl I. Hagen ingen løsning.

– Hvis Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet manner seg opp for å øke sperregrensen til fem prosent, så kan vi i 2015 miste et tre, fire, fem partier, tror Hagen.